Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Prigozsin szerint számos település került ukrán kézre, míg Zelenszkij úgy véli, az ellentámadás lassan halad

10perc.hu
2023. 06. 22.
Prigozsin szerint számos település került ukrán kézre, míg Zelenszkij úgy véli, az ellentámadás lassan halad

Továbbra sem lehet biztosan tudni, vajon mi a helyzet az orosz-ukrán háborúban, az viszont ismét jól látszik, hatalmas az ellentét a Wagner vezetője és az orosz védelmi minisztérium között.

A Wagner zsoldoscsoport vezetője azzal vádolta az orosz védelmi minisztériumot, hogy megtéveszti a lakosságot az ukrajnai offenzíva menetével kapcsolatban. Jevgenyij Prigozsin egy hangüzenetben úgy fogalmazott, hogy a védelmi minisztérium félrevezető információkat közöl, és számos falu már ukrán kézre került.

Prigozsin ezért a fegyver- és lőszerhiányt okolta. A zsoldosvezér szerint hatalmas területek jutottak ukrán kézre, amelyet az orosz vezetés eltitkolt. Végül hozzátette, „egy nap Oroszország arra fog ébredni, hogy a Krímet is átadták Ukrajnának.”


Zelenszkij szerint az orosz erők elleni ukrajnai ellentámadás "a kívánatosnál lassabban halad"     Fotó: BBC/Reuters


Ennek némileg ellentmond Volodimir Zelenszkij legutóbbi bejelentése, miszerint az orosz erők elleni ukrajnai ellentámadás "a kívánatosnál lassabban halad". Az elnök ugyanakkor hozzátette, ennek ellenére Kijev nem fogja engedni, hogy nyomást gyakoroljanak rá annak érdekében, hogy gyorsítsa fel a folyamatot, miközben csapatai veszélyes aknamezőkön keresztül haladnak előre.

Főkép forrása:
Telegram

További cikkek