Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Mit akart ezzel Orbán Viktor? Megint nyilvánosan tüntetett Zelenszkij ellen…

10perc.hu
2023. 02. 09.
Mit akart ezzel Orbán Viktor? Megint nyilvánosan tüntetett Zelenszkij ellen…

Az összes uniós vezető tapsolt és mosolygott, csak a magyar miniszterelnök nem, amikor az ukrán elnök megjelent a brüsszeli csoportképhez.

Úgy tűnik, ismét elvárás volt a magyar miniszterelnökkel szemben, hogy ellenségesen viselkedjen Volodimir Zelenszkijjel szemben. Nem elég, hogy még a brüsszeli találkozó előtt Orbán Viktor a Twitteren kiírta: "Fontos uniós csúcstalálkozó ma Zelenszkij ukrán elnökkel. Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt Ukrajnának. Támogatjuk az azonnali tűzszünetet annak érdekében, hogy megelőzzük további emberéletek elvesztését. Magyarország a béketáborba tartozik!"


Az Euronews felvételén az is tökéletesen látszik, hogy amikor Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megérkezik az uniós csúcs előtt a csoportkép elkészítéséhez, az összes uniós vezető tapssal köszönti az oroszokkal háborúban álló ország vezetőjét. Kivéve a magyar miniszterelnököt, aki egyikre sem volt hajlandó. Zelenszkij ezután pont az Orbán Viktor előtt neki fenntartott helyre állt be, majd a politikusok - szintén a magyar miniszterelnök kivételével - széles mosollyal néztek bele a kamerába.

Főkép forrása:
Twitter/Peter Murphy

További cikkek