Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Plagizálással vádolták meg a román kormányfőt

10perc.hu
2022. 01. 18.
Plagizálással vádolták meg a román kormányfőt

Emilia Sercan publicista szerint Nicolae Ciuca miniszterelnök 2003-ban leadott 138 oldalas hadtudományi doktori disszertációjának legalább 42 oldalán forrásmegjelölés nélkül írt mások által publikált anyagokat.

Úgy tűnik, a vezető politikusok egyre többször esnek a plágium gyanújába. Most éppen a román kormányfő a megvádolt személy, ugyanis Nicolae Ciuca miniszterelnököt egy román publicista, Emilia Sercan a PressOne.ro portálon vádolta meg plagizálással.

Az oknyomozó újságíró a Nemzetvédelmi Egyetem (UNAP) könyvtárában és a Nemzeti Könyvtárban végzett kutatásaira hivatkozva fogalmazta meg a plágiumvádat, és azt állítja, a kormányfő 2003-ban leadott 138 oldalas hadtudományi doktori disszertációjának legalább 42 oldalán forrásmegjelölés nélkül írt mások által publikált anyagokat.

A román kormány sajtóirodája nyilvánosságra hozta Nicolae Ciuca reagálását – elküldték az újságírónak is –, aki azt állítja, hogy doktorátusa saját tudományos kutatásának eredménye, amely megfelel az akkori törvényes elvárásoknak.

Főkép forrása:
maszol.ro

További cikkek