Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Bécstől Párizsig száguldó expressz

10perc.hu
2020. 12. 20.
Bécstől Párizsig száguldó expressz

Európa 13 országát köti majd össze négy éven belül az újonnan tervezett éjszakai vonatjárat.

A vonatokról elterjedt egy olyan képzet, miszerint nem megfelelő minőségben biztosítanánk szolgáltatásokat. Most pedig egy igazán nagyszabású európai körutat szervezhetünk, hiszen meglesz rá a minőségi, kényelmes és viszonylag gyors vonatozási lehetőségünk. A napmintnap.com információja szerint négy nemzetközi vasúttársaság is bejelentette, hogy új vasút útvonalakat tervez, amelyek Európa 13 országát fogják összekötni.

Franciaország, Svájc, Ausztria és Németország nemzetközi vasút társaságai most összefognak és egy 605 millió dolláros összeget fektetnek be, hogy felélesszék az éjszakai vonatos utazást. A teljes vonathálózatból 5 útvonal még az elkövetkezendő négy évben át lesz adva.



2021. decemberéig egy új éjszakai vonatjárat fog üzemelni Bécs és Párizs között, érintve például Münchent is. Illetve Zürich és Amszterdam között is indulni fog járat. 2022. decemberéig pedig kész lesz a Zürich és Róma közötti szakasz is. 2023. végére Bécs és Párizs között úgy is lehet majd közlekedni, hogy érintjük Berlint vagy Brüsszelt. Illetve 2024-ben Zürich és Barcelona között is vonatozhatunk. Svédország pedig bejelentette, hogy 2022-ig szeretne egy nemzetközi járatot üzemeltetni Németország és Belgium fele.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek