Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Egyre több vállalat választja az utalványos juttatásokat

10perc.hu
2024. 10. 18.
Egyre több vállalat választja az utalványos juttatásokat

Egyre több magyar vállalat választja a csekély értékű ajándékot kiegészítő juttatásként.

Az utalványok népszerűsége jelentősen nőtt, az elmúlt év azonos időszakához képest 57 százalékkal emelkedett az ezekre fordított összeg, és 22 százalékkal több vállalkozás alkalmazta ezt a formát dolgozóinak jutalmazására  – derül ki a Rewin Magyarország Kft. legfrissebb közleményéből - írta a Pénzcentrum.

A csekély értékű ajándék adózási szempontból is kedvező a cégeknek, mivel 33,04 százalékos adóteher mellett nyújtható, ráadásul évi három alkalommal adható, akár összesen 80 ezer forint értékben. Az utalványokat a dolgozók számos helyen felhasználhatják, ami különösen vonzóvá teszi ezt a juttatási formát a munkavállalók körében.

A karácsonyi időszak várhatóan különösen erős lesz, hiszen az előzetes igényfelmérések alapján a vállalatok részéről fokozott érdeklődés mutatkozik az utalványok iránt. A Rewin előrejelzése szerint 2024 végére akár 90 százalékkal is nőhet az ilyen juttatást alkalmazó cégek száma.

A jövőre nézve a cég szerint a csekély értékű ajándékok további növekedésére lehet számítani, hiszen egyre több vállalat kívánja kihasználni a kedvező adózási lehetőségeket és a munkavállalók számára vonzó juttatási formát.

Címkék:
#Munkabér

Hirdetés

További cikkek