Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: fantasztikus megnyitó, tragikus nyitómeccs Ecuador sima sikerével

10perc.hu
2022. 11. 20.
Foci-vb: fantasztikus megnyitó, tragikus nyitómeccs Ecuador sima sikerével

Az ecuadori válogatott 2-0-ra legyőzte a házigazda katari csapatot a XXII. labdarúgó-világbajnokság vasárnapi nyitómérkőzésén.

Látványos megnyitóval kezdődött el a 22. labdarúgó-világbajnokság Katarban. Eredetileg jóval nagyobb sztárparádét szerettek volna a szervezők, ám ki tudja miért, de aránylag sokan visszamondták a dohai szereplés lehetőségét.

Ám világsztárból így sem volt hiány, hiszen felszólalt például az Oscar-díjas Morgan Freeman, valamint a koreai BTS zenekar tagja, Jung Kook. A színpadon megjelentek az eddigi világbajnokságok kabalafigurái, s az idei tornát képviselő La'eeb is ott volt a többiek között.

Azt senki sem sejtette ekkor, hogy egyrészt az Al-Bajt Stadion 60 ezres nézőserege, másrészt a világ focit imádó része a vb-k történetének egyik leggyengébb nyitómeccsét, de mindenképpen a leggyengébb játékerőt képviselő házigazdáját fogja látni a Katar-Ecuador meccsen.


Látványos megnyitóval kezdődött el a 22. labdarúgó-világbajnokság Katarban     Fotó: FIFA.com


Lehet szidni a hazai bajnokik minőségét, ám az biztos, a legtöbb felülmúlta a nyitómeccs színvonalát. Ecuador játszi könnyedséggel szerzett kétgólos előnyt a szünetre – Enner Valencia harmadik találatát visszavonták les címen –, míg a hazaiak a teljes találkozót képesek voltak lehozni kaput eltaláló lövés nélkül.

A találkozó egyetlen érdekessége, hogy a már említett Valencia lőtte Ecuador legutóbbi öt vb-gólját, és amennyiben a következőt is ő szerzi, akkor beállítja Eusébio (Portugália), Paolo Rossi (Olaszország) és Oleg Szalenko (Oroszország) sorozatban lőtt hatgólos rekordját.

A világbajnokság hétfőn 14 órakor az Anglia-Irán, a 17 órakor kezdődő Szenegál-Hollandia és a 20 órás Egyesült Államok-Wales mérkőzéssel folytatódik.

Labdarúgó-világbajnokság, A-csoport, 1. forduló

Katar–Ecuador 0–2 (0-2)

Al-Hor, Al-Bajt Stadion, 60 000 néző. V: Orsato (olasz)

Katar: al-Sib – al-Ravi, Huhu, Ab. Hasszan – Pedro Miguel, Budiaf, Hatem, H. Ahmed – al-Hajdosz (Vaad, 72.), Ali (M. Muntari, 72.), Afif. Szövetségi kapitány: Félix Sánchez

Ecuador: Galíndez – Á. Preciado, Félix Torres, Hincapié, Estupinán – Plata, S. Méndez, M. Caicedo (Franco, 90.), R. Ibarra (Sarmiento, 68.) – E. Valencia (Cifuentes, 78.), E. Estrada (K. Rodríguez, 90.). Szövetségi kapitány: Gustavo Alfaro

Gólszerző: E. Valencia (16. – 11-esből, 31.)

Főkép forrása:
FIFA.com

További cikkek