Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Orbán Viktor: Az árvíz elleni védekezéshez minden erőforrás rendelkezésre áll

10perc/MTI
2024. 09. 16.
Orbán Viktor: Az árvíz elleni védekezéshez minden erőforrás rendelkezésre áll

Orbán Viktor vezetésével ülésezett az árvízvédelmi operatív törzs, illetve miniszterelnök Visegrádon is ellenőrizte a mobilgátak telepítését és a védekezés haladását.

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfőn kora reggel a BM Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Meghallgatták a védekezésben érintett valamennyi állami szerv vezetőjének jelentését. A helyzetértékelést követően a vezetők meghatározták az azonnal végrehajtandó feladatokat, valamint jóváhagyták a következő napokra vonatkozó árvízi védekezési terveket.

Orbán Viktor megállapította: a védekezéshez szükséges személyi, technikai és anyagi erőforrások rendelkezésre állnak - mondta Havasi Bertalan.

Ezt követően a miniszterelnök Visegrádon folytatta az árvízi védekezést irányító munkát - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Hétfő délben Visegrádon a mobilgátak telepítését ellenőrizte Orbán Viktor miniszterelnök. A terepszemlén a helyi védekezésért felelős vízügyi szakemberek, Vitályos Eszter, a térség országgyűlési képviselője, valamint a város polgármestere is részt vett. Megállapították: a sok ezer homokzsákot kiváltó mobilgátrendszer fejlesztése ezen a védekezési szakaszon is meghozta a várt eredményeket.

"A védekezés megfelelő ütemben halad, a kihívással Visegrád és a vízügyesek meg fognak birkózni" - mondta a kormányfő.

Főkép forrása:
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

További cikkek