Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Tiborcz István új lakcíme az a budai ingatlan, ahol korábban Orbán Viktor titokban tanácskozott

10perc.hu
2024. 09. 10.
Tiborcz István új lakcíme az a budai ingatlan, ahol korábban Orbán Viktor titokban tanácskozott

Tiborcz István új lakcíme az a Fortuna utcai ingatlan, ahol Orbán Viktor februárban kormányzati találkozót tartott.

Tiborcz István, Orbán Viktor veje, új lakcímbe jelentette be magát egy budai ingatlanban, amely nemcsak saját vállalkozásai központja, de februárban egy szűk körű kormányzati találkozónak is helyszíne volt. Az ingatlan a hvg360 beszámolója szerint a Fortuna utcában található, mindössze pár száz méterre a Karmelitától - közölte a Telex.

Tiborcz augusztus 30-án jegyeztette be az új címét több cégéhez is, köztük a BDPST Group több tagjához, így például a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-hez is. Ez a cég áttételesen tulajdonosa annak a Fortuna utcai műemlék épületnek, amelyet Tiborcz érdekeltségébe tartozó IBC Real Estate Kft. 2019-ben vásárolt meg 370 millió forintért. Az adásvételt az tette lehetővé, hogy az I. kerületi önkormányzat lemondott elővásárlási jogáról.

Az ingatlan azóta jelentős felújításon ment át, és februárban Orbán Viktor miniszterelnök is feltűnt itt, Rogán Antal, Dömötör Csaba, Panyi Miklós, Orbán Balázs és Héjj Dávid társaságában. A találkozóról Tiborcz a következőképp nyilatkozott: „Bármikor szívesen látom a miniszterelnök urat és vendégeit a cégcsoporthoz tartozó különböző ingatlanokban és egységekben.”

Bár a találkozó idején az épületnek még nem volt használatba vételi engedélye, Tiborcz szerint nem történt szabálysértés, és minden jogszabályt betartottak.

Főkép forrása:
Jámbor András Facebook

További cikkek