Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Dobrev Klára: Egy olyan miniszterelnöke van ennek az országnak, aki nem tud a magyar emberek nevében tárgyalni

10perc.hu
2024. 07. 19.
Dobrev Klára: Egy olyan miniszterelnöke van ennek az országnak, aki nem tud a magyar emberek nevében tárgyalni

Dobrev Klára élesen bírálta Orbán Viktort és békemisszióját Gulyás Balázs interjújában.

Gulyás Balázs, a Gulyáságyú Média riportere nemrég interjút készített Dobrev Klárával, a Demokratikus Koalíció Európai Parlamenti képviselőjével. Az interjú Strasbourgban, az Európai Parlament alakuló ülésén készült. 

Az interjú kezdetén Dobrev Klára a "cordon sanitaire" politikai jelentőségéről beszélt az Európai Parlamentben, különös tekintettel az Orbán Viktor által létrehozott Patrióták helyzetére. 

Kiemelte, hogy a "szélsőjobboldali, neofasiszta, karlendítős pártokat" az Európai Parlamentben nem engedik, hogy pozícióhoz jussanak, és a Fidesz új frakciójával ebbe a körbe tartozik. 

Dobrev Klára szerint a Fidesz és Orbán Viktor már korábban is kemény munkával és hatásos közreműködéssel bedolgozta magát a "cordon sanitaire" mögé, és ennek eredményeként nem választották meg egyetlen képviselőjüket sem.

Ezután Gulyás Balázs Orbán Viktorra is kitért, és megkérdezte Dobrev Klárát a pozíciók hiányának lehetséges hátrányairól. 

"Azt látom Európának semmilyen hátrányt nem jelent. Nekünk magyaroknak sem jelent semmilyen hátrányt, sőt inkább előnyünk származik abból, hogy néha egészen szélsőséges, néha meg tökéletesen féleszű alakok nem képviselik az európai embereket és az európai pártokat. Nekünk magyaroknak egyébként hátrányunk abból származik, hogy a kormányzópárt keveredett bele ebbe a társaságba. Egyébként az egyedüli miniszterelnök ebben a csapatban Orbán Viktor, mindenki más ellenzékben van, és minket magyarokat egy olyan ember képvisel az európai politikában, akitől hát undorodva távolodnak el az európai miniszterelnökök, államelnökök és politikusok és hát az itthoni polgárok is".

A békemisszióval kapcsolatos kérdésre Dobrev Klára élesen kritizálta Orbán Viktor utazásait és találkozóit.

"Az őrült röpködésre gondol? A magyar választópolgárok pénzén körbe repülte a fél világot, és hülyét csinált saját magából. Fogta magát és elment Putyinhoz, ahol gyakorlatilag beszámolt neki, mint egy ilyen kis rendes pincsikutya arról, hogy miről tárgyalt Zelenszkijjel, majd körbement a fél világon, hogy elmondja, hogy Putyin mit üzen mindenkinek. Nem magyar köztársaság miniszterelnöke írt levelet az európai képviselőknek vagy politikusoknak, még csak nem is az Európai Unió soros elnöke, hanem Putyin postás kifutófiúja adta át azt a levelet, azt az üzenetet amit Putyin küldött az európai vezetőknek".

Dobrev Klára hozzátette:

"nem véletlen hogy az európai politika ilyen érzékenyen reagált erre az ámokfutásra, és nézze meg hogy még Putyin is megalázta Orbánt. Tehát a tárgyalások után két nappal bombázza Kijevet és a kijevi gyerekkórházat. Még a látszatra sem ügyelt, hogy legalább Orbán eljátszhassa, mintha bármit is elért volna. Putyin is megalázza, hülyét csinál magából Európa előtt, és közben a magyar emberek érdekei ellen cselekszik. Egy olyan miniszterelnöke van ennek az országnak, aki egész egyszerűen nem tud a magyar emberek nevében tárgyalni. A soros elnöksége elkezdődött július elsején majd gyakorlatilag befejeződött július 7-én".

DK Európai Parlamenti képviselője még azt is elmondta az interjú során, hogy 

"a kötelező szakértői megbeszéléseken túl semmi nem lesz Budapesten, és azt lehet látni, hogy mind a parlamentben, mind a bizottság részéről, szinte biztos vagyok benne hogy a tanács részéről is teljes elutasítás fogja őt övezni".


A Gulyáságyú Média teljes videója itt megtekinthető:



Főkép forrása:
Gulyáságyú Média/YouTube

További cikkek