Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Újabb sajtóperen bukott el Orbán Viktor

10perc.hu
2024. 06. 27.
Újabb sajtóperen bukott el Orbán Viktor

Újabb lap ellen vesztett pert Orbán Viktor, perköltséget és bírósági illetéket is kell fizetnie.

Orbán Viktor újabb sajtóperben maradt alul, ezúttal a Hírklikk ellen. Az elsőfokú döntés értelmében a miniszterelnöknek 497 125 forint perköltséget és 36 ezer forint bírósági illetéket kell fizetnie jelentette a Média1. A késedelem oka, hogy Orbán jogi képviselői nem a megfelelő bíróságon indították a pert, így át kellett helyezni az ügyet.

Ahogyan mi is megírtuk, Orbán több szerkesztőséget is perelt, mert azok átvették a Sparról szóló cikket, melyben a Spar Austria vezérigazgatója, Hans Reisch elmondta, hogy a cég svájci vagyonáthelyezésével védekeztek Orbán Viktor oligarchái ellen. Az Economx által észlelt interjút több lap, köztük a 24.hu, a 444.hu, a Klubrádió, a Magyar Narancs, az Index, az Rtl.hu és a Hírklikk is átvette, mindegyiküket beperelte Orbán - közölte a Telex.

A Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy a Hírklikk jogszerűen közölte az osztrák üzletember szavait. A bíróság szerint Orbán Viktor közszereplőként tűrési kötelezettséggel bír, így a cikk közügy megvitatásának minősül. Még ha Orbán családtagja nem is lenne közszereplő, akkor is el kellene tűrnie a szemlét. Az ítélet ellen Orbán Viktor még fellebbezhet.

Eddig Orbán Viktor magánszemélyként indított perei közül többet elvesztett első fokon, bár a 444.hu elleni pertől végül visszalépett. A Klubrádió elleni pert megnyerte, de a csatorna fellebbezést nyújtott be. A Média1 értesülései szerint Orbán a Pécsi Stop elleni ítéletet is megfellebbezte, a többi ügy folytatása egyelőre nem ismert.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek