Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Orbán Viktor: A NATO az otthonunk

10perc.hu
2024. 06. 14.
Orbán Viktor: A NATO az otthonunk

A miniszterelnök péntek reggel adott interjút a Kossuth Rádiónak.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott szokásos pénteki, interjújában beszélt a vasárnapi választásokról, a NATO-főtitkár magyarországi látogatásáról és az Európai Unió Bírósága által kiszabott bírságról is. 

A választások utáni első interjú legfontosabb témája az Európai Unió Bírósága által kiszabott 200 millió eurós bírság volt, mely kapcsán Orbán Viktor úgy reagált, hogy: 

"Soros György bírósága hozta ezt az ítéletet"

A kormányfő hozzátette az is, hogy már gondolkodik a büntetés kifizetésén.

"Töröm a fejem azon, hogyan fizessük ki úgy a büntetést, hogy az jobban fájjon Brüsszelnek, mint Magyarországnak." - mondta. 

A NATO-főtitkár magyarországi látogatása kapcsán Orbán Viktor elmondta, hogy a Jens Stoltenbergel folytatott megbeszélés eredményeként Magyarország elérte, hogy nem kell háborúba menni Ukrajnába.

"A NATO az otthonunk." - mondta, és "Nagyon fontos és nekünk nagyon kedvező megállapodást kötöttünk a NATO-val" - jelentette ki.

Orbán Viktor a NATO-n belüli alapvető nézetkülönbségnek nevezte, hogy a 32 tagállamból 31 "le akarja győzni az oroszokat", és mivel erre Ukrajna egymagában nem képes, támogatják, és a megoldás szerintük a harctéren van, míg a magyar álláspont szerint ez tévedés, nem egyik vagy másik felet kellene támogatni, hanem azonnali tűzszünetre kellene rászorítani a feleket.

A választások kapcsán így nyilatkozott: "megnyertük utcahosszal az európai és önkormányzati választásokat", amelyek arról szóltak, hogy a háború vagy a béke oldalára álljanak-e a magyar politikai pártok.

"Az európai parlamenti választással lelassítottuk a háború felé száguldó vonatot, időt nyert Európa" - jelentette ki. Már csak Trump győzelme kell az USA-ban.

Főkép forrása:
Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

További cikkek