387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Rácz András szerint ezt csinálná a kormány, ha tényleges háborús veszély állna fenn

10perc.hu
2024. 05. 06.
Rácz András szerint ezt csinálná a kormány, ha tényleges háborús veszély állna fenn

Az Oroszország-elemző szerint közel-távol nem olyan a helyzet, amilyennek az elsőre tűnik.

Rácz András Oroszország-elemző a Fidesz EP-választási kampányának központi üzenetét és a kormány kommunikációját elemezve rámutat arra, hogy bár a párt és Orbán Viktor is komoly világháborús veszélyről beszél, valójában nincsenek konkrét lépések vagy intézkedések, amelyeket ilyen helyzetben megtettek volna - közölte az mfor.hu.

Rácz szerint, ha valódi háborús veszély állna fenn, a kormányzó Fidesz vezetői minden erejükkel a vagyonuk kimentésére koncentrálnának. Az elemző rámutat arra, hogy a politikai elit hirtelen vagyonával kapcsolatos tranzakciók és az ingatlanpiac reakciója is erre utal. Az ilyen helyzetekben az érintett politikai elit gyakran törvényeket fogad el, hogy megkönnyítse a nemzeti vagyon külföldre való menekítését.

A szakértő emlékeztet arra, hogy más országokban, például Ukrajnában és Afganisztánban is hasonló események zajlottak le, amikor az elnökök a bukásuk előtt jelentős vagyonukat próbálták meg kimenteni. Ugyanakkor Magyarországon nem tapasztalhatóak hasonló intézkedések, ami felveti a kérdést, hogy vajon mennyire valós a kormány által hangsúlyozott háborús veszély. "De itthon nem látunk semmi ilyesmit. Pedig magától Orbán Viktortól tudjuk, hogy nem azt kell figyelni, amit mond, hanem amit tesz. Ha tehát alkalmazzuk ezt a módszert, akkor azt látjuk, hogy bár a kormány folyamatosan világháborús veszéllyel riogat, semmi olyat nem tesz, amit akkor tenne, ha valóban lenne ilyen veszély. Nem készül sem harcra, sem menekülésre."

A teljes elemzés itt olvasható:


Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek