391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Karácsony Gergely nyílt levélben írta meg Orbán Viktornak, hogy Budapest nem kisajátítható

10perc.hu
2024. 04. 10.
Karácsony Gergely nyílt levélben írta meg Orbán Viktornak, hogy Budapest nem kisajátítható

Karácsony Gergely nyílt levélben kéri a kormányt, hogy vonja vissza a józsefvárosi házak államosításáról szóló törvénymódosítást.

A főpolgármester nyílt levélben szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a kormány vonja vissza a józsefvárosi házak államosításáról szóló törvénymódosítását.

"Miniszterelnök úr,

Alig pár napja, hogy azt találta mondani a parlamentben: a kormány aránytalanul sokat ad Budapestnek. Az hagyján, hogy ez az állítás tényszerűen sem igaz, de a saját szavait a saját kormányának törvényjavaslata pár nap alatt tette semmissé.

Az Ön helyettese és az Ön minisztere által benyújtott, T/8005 számú törvényjavaslat, egy salátatörvény, súlyos, embertelen, aljas és cinikus támadás Józsefváros és Budapest ellen. Már megint elvenni akarnak, és már megint aránytalanul sokat.

Az Ön kormánya el akar venni Józsefvárostól 10 ingatlant, és utcára akar tenni 200 családot - ezt tartalmazza az Ön szavait cáfoló javaslat.

Miniszterelnök úr, miért van az, hogy a kormánya mindig, és már megint a legelesettebbek kárára fitogtatja hatalmát? Most Önök 200 olyan család kilakoltatására készülnek, akik közül sokan rászorulók, szegény sorban élnek. Elvennék tőlük a lakhatásukat és minden gondjukat a józsefvárosi önkormányzatra hagynák. Arra az önkormányzatra, amely Pikó András polgármester vezetésével éppen felújította volna ezeket a házakat, új, emberhez méltó, kényelmes lakhatást alakított volna ki a rászoruló családok számára, fejlesztette volna a köztereiket és játszóteret épített volna. Mert ez a felelős politika. Amit a kormány művel, az pedig az embertelen, szegényellenes politika.

Miniszterelnök úr, a főváros vezetése, Pikó Andrással, és a kerület országgyűlési képviselőjével, Jámbor Andrással közösen minden jogi és politikai eszközt kész bevetni, hogy ezt az embertelen kormánytervet megakadályozza. Ideje, hogy megértse: Budapest nem eladó, nem kisajátítható, Budapest nem elfoglalható.

Emlékeztetem arra, hogy a kormányzati kisajátítás több tervét már megakadályoztuk a budapestiekkel közösen. Amikor el akarták adni a hajléktalanok kórházát, amikor kínai egyetemet akartak Diákváros helyett, amikor el akarták venni a színházainkat, amikor el akarták vinni a Fővárosi Vízműveket, és most is a budapestiekkel közösen állunk ki a városunkért, amikor a Rákosrendezőre és a kerületi szakrendelőkre fáj az Önök foga. 

El a kezekkel hát a józsefvárosi lakásoktól, el a kezekkel 200 ember lakhatásától! Felszólítom Önt, miniszterelnök úr, haladéktalanul intézkedjen, hogy a kormány vonja vissza a józsefvárosi házak államosításáról szóló törvénymódosítását! Lehetőleg még ma.

Várom a válaszát!

Karácsony Gergely

Budapest főpolgármestere"


Főkép forrása:
Karácsony Gergely Facebook oldala

További cikkek