387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Amíg egy év alatt 623 ezer Ft-tal nőtt Orbán Viktor fizetése, addig miniszterei hoppon maradtak

10perc.hu
2023. 09. 21.
Amíg egy év alatt 623 ezer Ft-tal nőtt Orbán Viktor fizetése, addig miniszterei hoppon maradtak

A kormány tagjainak a bére az infláció ellenére nem változott, igaz, tavaly már több mint kétmillióra emelkedett az illetményük.

2022-ben jelentőset emeltek a miniszterek és államtitkárok fizetésén, idén azonban nem kapnak béremelést. A kormányfő illetménye azonban ez évben is emelkedik – tudta meg a 24.hu. A kormányzati vezetők illetményét tavaly június óta a kormányfő saját hatáskörben határozza meg.

A portálnak a kormányiroda azt írta: „2023. július 1-jei dátummal a miniszterek, a miniszterelnök politikai igazgatója, az államtitkárok, a kormánybiztosok és a miniszterelnöki megbízottak vonatkozásában illetményváltozás nem történt”. Hogy ennek mi az oka, arra egyelőre nem válaszoltak.

Ugyanakkor a kormány tagjai 2022-ben jelentős fizetésemelésben részesültek. A miniszterek akkor jellemzően 33 százalékos béremelésnek örülhettek, amikor Orbán Viktor 1 millió 979 ezer forintról 2 millió 632 ezer forintra emelte a fizetésüket.

Idén a kormányból egyedül Orbán Viktor illetménye emelkedett júliusban, bruttó 3 millió 555 ezer forintról 4 millió 178 ezer forintra, azaz 623 ezer forinttal. Neki a törvény erejénél fogva nőtt a juttatása, miután tavaly megszavazta a kormánytöbbség, hogy a miniszterelnöki illetményt – ami addig 1,5 millió forint volt – a házelnöki tiszteletdíjhoz kötik.

Főkép forrása:
Facebook/Orbán Viktor

További cikkek