Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Erre várt több millió magyar szépkorú! Novemberben jön az újabb nyugdíjemelés!

10perc.hu
2023. 08. 28.
Erre várt több millió magyar szépkorú! Novemberben jön az újabb nyugdíjemelés!

Egy átlagos nyugdíjas 51 ezer forinttal többre számíthat novemberben, a visszamenőleges korrekció miatt.

Nagyon úgy tűnik, hogy lassan pont kerülhet egy, a nyugdíjasok szempontjából fontos kérdés végére. Az elmúlt hónapokban ugyanis több millió magyar nyugdíjas várt arra, hogy eldőljön, melyik forgatókönyv érvényesül az idei inflációval kapcsolatban.

A kormány frissítette inflációs várakozását az idei évre az első 8 hónap inflációs adata alapján. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter bejelentette, a kabinet mostani várakozása szerint 17,5-17,7% lehet az éves infláció.

A Portfolio azt írta, hogy ez meghaladja az év elejei 15%-os inflációs prognózist, valamint a nyugdíjemelés 2023-as mértékét. Ha 15%, vagy az alatti lett volna az infláció mértéke, akkor nem kellett volna kifizetni a visszamenőleges emelést novemberben, ha viszont 15% felettit, akkor törvényi kötelezettsége pluszt adni a nyugdíjasoknak.

Ez alapján szinte biztosra vehető, hogy a kormány hamarosan dönt a visszamenőleges nyugdíjemelésről, amelyet szokás szerint novemberben fizethet ki a 2,5 millió érintettnek. Eszerint pedig egy átlagos nyugdíjas 51 ezer forinttal többre számíthat novemberben, a visszamenőleges korrekció miatt - írja az RTL.hu.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek