Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Rövidesen beiratkozhatnak gyermekeink az óvodába és az iskolába

10perc.hu
2022. 04. 13.
Rövidesen beiratkozhatnak gyermekeink az óvodába és az iskolába

Április 20-án kezdődik az óvodai beiratkozás, az általános iskolákba április 21-22-én lehet jelentkezni az Oktatási Hivatal (OH) közleménye szerint.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint minden gyermeknek, aki augusztus 31-ig betölti a harmadik évét, szeptembertől legalább napi négy órában óvodai nevelésben kell részesülnie annak érdekében, hogy időben elkezdődhessen a gyermekek közösségbe szoktatása és felkészítése a majdani iskolakezdésre. A felvételt a szülőnek, gondviselőnek szükséges kérelmeznie, a beiratkozás április 20-án kezdődik és május 20-ig tart.

Jövő héten - április 21-22-én tartják az általános iskolai beiratkozást. Minden gyermek, aki augusztus 31-ig betölti a hatodik életévét, tankötelessé válik. A tankötelezettség halasztása kizárólag azok esetében lehetséges, akik számára az OH engedélyezte, hogy további egy nevelési évig óvodában maradjanak, vagy akik rendelkeznek az erre vonatkozó, a területileg illetékes pedagógiai szakszolgálat szakértői bizottsága által kiállított szakvéleménnyel.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek