Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Tragikus vonatbaleset Mindszentnél! Több halott, rengeteg sérült!

10perc.hu
2022. 04. 05.
Tragikus vonatbaleset Mindszentnél! Több halott, rengeteg sérült!

Egy kisteherautó a sínekre hajtott, ahol a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal ütközött, utóbbi az ütközés erejétől kisiklott.

Öt ember meghalt és több megsérült, amikor vonat elé hajtott egy kisteherautó Mindszentnél kedden reggel - közölte a police.hu. A Mávinform közleménye szerint a vonaton 22 utas volt, közülük ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek, a teherautó utasai közül öten meghaltak.

A mentők két férfit súlyos sérülésekkel - fej- és végtagsérülésekkel - kórházba szállítottak. A vonaton 11 utas szenvedett jellemzően zúzódásokat, őket megfigyelésre szintén kórházba vitték.
A baleset sérültjeit a szegedi, a szentesi, a hódmezővásárhelyi és a kecskeméti kórházakba szállították.

A baleset valamivel 7 óra előtt történt Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjáróban. Egy kisteherautó a sínekre hajtott, ahol a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal ütközött. A vonat az ütközés erejétől kisiklott és az árokba borult.

A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták, a forgalmat a környező utcákra irányítják. A helyszínre egy mentőhelikopter is kiérkezett. Az már kiderült, hogy a fénysorompó jól működött, a kisteherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé.

Főkép forrása:
police.hu

További cikkek