Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Választás 2022: szerdáig kérhető levélben mozgóurna a helyi jegyzőtől

10perc.hu
2022. 03. 27.
Választás 2022: szerdáig kérhető levélben mozgóurna a helyi jegyzőtől

A mozgóurna iránti kérelemnek az érintett személyazonosító adatain túl tartalmaznia kell a mozgóurna-igénylés okát is, illetve a címet, ahová a választópolgár a mozgóurnát kéri.

Még három napig, szerdán 16 óráig kérhet a szavazáshoz mozgóurnát a helyi jegyzőtől levélben vagy ügyfélkapus azonosítás nélkül a Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán a mozgásában egészségi állapota, fogyatékossága, illetve fogva tartása miatt gátolt választópolgár.

A helyi választási irodához a kérelmet személyesen április 1-jén, pénteken 16 óráig lehet benyújtani, vagy ügyfélkapus azonosítással a szavazás napján 12 óráig. Ugyancsak április 1-jén, pénteken 16 óráig kérheti bárki, hogy a korábbi kérelmében megjelölt cím helyett másik címre kapjon mozgóurnát, vagy a korábban igényelt mozgóurna helyett mégis a szavazóhelyiségben szavazhasson.

Ezt követően csak személyesen vagy ügyfélkapus azonosítással lehet a kérelmet benyújtani. A mozgóurna iránti kérelemnek az érintett személyazonosító adatain túl tartalmaznia kell a mozgóurna-igénylés okát is, illetve a címet, ahová a választópolgár a mozgóurnát kéri.

Főkép forrása:
NVI

További cikkek