Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Óraátállítás! Vasárnap hajnali kettőkor már három lesz!

10perc.hu
2022. 03. 26.
Óraátállítás! Vasárnap hajnali kettőkor már három lesz!

Az óraátállítás Magyarország területén két nemzetközi vonatot érint, amelyek pályafelújítások miatt kerülő útvonalon közlekednek, egyesítve a Corvin nemzetközi gyorsvonattal, míg a BKK legtöbb éjszakai járatának közlekedése nem változik, a 2 óra előtti és a 3 óra után indulásokat kell figyelni a menetrendben.

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára állítják. Az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonat menetrendjét befolyásolja. A Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony, a Budapest-Szolnok-Békéscsaba, a Debrecen-Nagykereki, a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Lajosmizse és a Budapest-Kunszentmiklós-Tass vonalon közlekedő egyes belföldi vonatokat érinti az óraátállítás.

A nyári időszámításra való átállás Magyarország területén két nemzetközi vonatot érint, amelyek pályafelújítások miatt kerülő útvonalon közlekednek, egyesítve a Corvin nemzetközi gyorsvonattal. Berettyóújfalutól körülbelül 60 perces késéssel közlekedik majd vasárnap hajnalban a Bécs és Bukarest között közlekedő 12347-es számú Dacia-Corvin nemzetközi gyorsvonat, valamint a Bukarest és Bécs között közlekedő 12346-os számú Dacia-Corvin nemzetközi gyorsvonat.



A MÁV-Volán-csoport tájékoztatása szerint az óraátállítás miatt szombat éjjel, illetve vasárnap hajnalban Érd és Kiskunhalas térségében módosul néhány Volánbusz-járat közlekedése. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményben tudatta, hogy az óraállítás miatt hajnalban a legtöbb éjszakai járat közlekedése nem változik, a 2 óra előtti és a 3 óra után indulásokat kell figyelni a menetrendben. Ebben az időszakban, várhatóan hajnali 2 és 4 óra között a közterületi kijelzők nem üzemelnek majd.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek