Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Terrorizmus vádjában mondták bűnösnek, tizenhét évre ítélték Budaházy Györgyöt!

10perc.hu
2022. 03. 16.
Terrorizmus vádjában mondták bűnösnek, tizenhét évre ítélték Budaházy Györgyöt!

Immáron második alkalommal ítélték el első fokon terrorizmus és egyéb bűncselekmények miatt a férfit, ugyanis 2016-ban egyszer már kapott 13 évet, ám a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte, és új eljárást rendelt el.

Tizenhét év fegyházra ítélte terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt Budaházy Györgyöt a Fővárosi Törvényszék. Az elsőfokú, nem jogerős ítélet további 5 vádlottat sújtott tíz évnél hosszabb fegyházzal, több másik vádlott pedig 5 év körüli szabadságvesztést kapott. A bíróság a rendelkező rész kihirdetése után nyomban határozott Budaházy és több társa letartóztatásáról is, amit azonnal végrehajtottak.

Az eljárás adatai szerint a Budaházy György által létrehozott Magyarok Nyilai elnevezésű terrorszervezet 2007 és 2009 között erőszakos cselekményekkel próbálta megváltoztatni a kormánypártok politikáját és félelmet kelteni a lakosság egyes csoportjaiban. A vádlottak többsége jobbára tagadta a terhére rótt cselekményeket.

Budaházy szimpatizánsai tapssal, kiabálással zavarták meg a rendet, ezért a bíró eltávolíttatta őket a tárgyalóteremből. Ezután az ítélet szóbeli indoklása várható.

Főkép forrása:
MTI/Mohai Balázs

További cikkek