Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Mutatjuk, milyen lapon szavazhatsz majd a pártok országos listájára

10perc.hu
2022. 03. 04.
Mutatjuk, milyen lapon szavazhatsz majd a pártok országos listájára

Jóváhagyta az országos pártlistás szavazólapok mintáját a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), melyeken összesen hat párt szerepel.

Miután az NVB nyilvántartásba vette az országos pártlistákat, és elfogadta a szavazólap "képét", megszületett a szavazólap, amely a pártlisták nevét az NVB által február 26-án kisorsolt sorrendben tartalmazza. Az országos listát állító pártok egymás mellett szerepelnek a szavazólapon, melynek mérete mintegy 20x42 centiméter.

Külön szavazólapot hagyott jóvá az NVB a magyarországi lakóhellyel rendelkezők szavazásához – ezen szerepel a bal felső sarokban egy karika a bélyegzőlenyomatnak is –, és külön szavazólapot a levélben szavazóknak, ez pecsét nélkül érvényes. A szavazólapon feltüntették azt is, hogy csak egy listára lehet érvényesen szavazni.

A listán a következő sorrendben szerepelnek a pártlisták: 1 - DK-Jobbik-Momentum-MSZP-LMP-Párbeszéd, 2 - Normális Élet Pártja, 3 - Magyar Kétfarkú Kutya Párt, 4 - Megoldás Mozgalom, 5 - Mi Hazánk Mozgalom, 6 - Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt.

Főkép forrása:
MTI/Mohai Balázs

További cikkek