Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Újabb nyolc és fél évet kapott Marian Cozma egyik gyilkosa

10perc.hu
2021. 10. 26.
Újabb nyolc és fél évet kapott Marian Cozma egyik gyilkosa

A nevet változtató Sztojka Iván ezúttal emberkereskedelem és felbujtóként folytatólagosan elkövetett pénzmosás miatt kerül rács mögé, és nem bocsátható feltételesen szabadlábra.

Úgy tűnik, igaz a mondás, miszerint kutyából nem lesz szalonna. 2018-ban feltételesen engedték szabadlábra azt a Sztojka Ivánt, aki Marian Cozmát 2009. február 8-án megöléséért harmadrendű vádlottként másodfokon nyolc évet kapott, emellett két és fél évet garázdaság miatt.

Ahogy kiengedték Sztojka Ivánt, nevet váltott, ám életmódot nem. A bűnözőt 2019-ben tartóztatták le ismét bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság megalapozott gyanúja miatt.

A Székesfehérvári Törvényszék emberkereskedelem és felbujtóként folytatólagosan elkövetett pénzmosás miatt nyolc és fél év fegyházbüntetésre ítélte visszaesőként, emellett 1,399 millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

Az ítélet szerint a férfi nem bocsátható szabadságra feltételesen, illetve a korábbi büntetéséből elengedett négy évet is le kell majd ülnie. A főügyészség súlyosbításért fellebbezett a 24.hu portál szerint.

Főkép forrása:
MTI/Krizsán Csaba

További cikkek