Igazi ünnepe lesz a magyaros ételeknek, ugyanis a legnépszerűbb és legkülönlegesebb csárdaételeket kóstolhatják meg a látogatók a Csárdafesztiválon, amelyet augusztus 20-22. között tartanak a budapesti Vörösmarty téren.
Az ünnepi hétvégén a Vörösmarty téren a Gerbeaud Cukrászda is követi a csárdaételek tematikáját: az Émile halászleve mellett gulyáslevessel, hortobágyi palacsintával, rántott sertéskarajjal, sült tarjával és lecsóval is készülnek.
A Baricska Csárda káposztás bablevest kínál csülökkel és kolbásszal, a Fehértói Halászcsárda haltepertőjét mutatja be remuládmártással. Vörösboros szürkemarha pörkölttel és tarhonyával készül a Kerekes Csárda Pop Up, míg lassan sült tarjával a Király Csárda Pop U, de megkóstolhatják a látogatók a Tenkes Csárda hízott libamáját vagy házi kukoricás kenyerét.
A Csárdafesztivál a gasztroélmény mellett színpadi programokat is kínál. Három nap alatt fellép egyebek mellett a Kerekes Band, közös előadással érkezik az Ötödik Évszak zenekar és a Csángálló együttes, valamint koncertet ad az EtnoRom zenekar.