Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Szabadulószobák: nem kötelező a védettségi igazolvány!

10perc.hu
2021. 05. 26.
Szabadulószobák: nem kötelező a védettségi igazolvány!

Bár a szabadulószobákban több csoport is megfordul egy nap, mindenhol figyelnek arra, hogy a lehető legbiztonságosabb körülmények között kapcsolódhassanak ki az emberek.

A kormányrendelet egyértelműen fogalmaz azokról a helyekről, amiket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni, mint például az éttermek belső területei, vagy az állatkert. Azonban a szabadulószobák esetében nincs ilyen kikötés, ezért nem kell védettségi igazolványt felmutatnia azoknak, akik a szabadulószobákban szeretnének szórakozni egyet. Ez köszönhető az előzetes regisztrációhoz kötött belépésnek és a létszámkorlátozásnak, így kisebb csoportok, baráti vagy családi társaságok biztonságosan szórakozhatnak.



„A szabadulószoba egy olyan hely, ahol kizárólag a megválasztott emberekkel együtt, a 4 fal között lehet játszani. Értelmetlen lenne védettségi igazolványt kérni, mivel nem nagyon kell más emberekkel találkozni a játékvezetőn kívül” – mondta a 10perc.hu kérdésére Josep Zara, a Neverland ötletgazdája és alapítója, aki elárulta, tavaly nyárhoz képest a szektorban 70-80 százalékos visszaesést tapasztaltak.

Bár a szabadulószobákban több csoport is megfordul egy nap, mindenhol figyelnek arra, hogy hogy a lehető legbiztonságosabb körülmények között kapcsolódhassanak ki az emberek. A felületeket folyamatosan fertőtlenítik, mindenhol kézfertőtlenítőt is biztosítanak a játékosoknak, míg a személyzet maszkban van.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek