387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Lánchíd: kezdődik a felújítás

10perc.hu
2021. 03. 14.
Lánchíd: kezdődik a felújítás

A március 17-i részleges munkaterület-átadás és -átvétel során lezárják a hídfők környezetét és a hídjárdát is, a gyalogosok a felújítás 2023-as tervezett befejezéséig nem mehetnek át a hídon.

Annyi vita meg vádaskodás után végre eljött ez a nap is: március 17-én megkezdődik a Lánchíd felújítása, ami a tervek szerint majd 2023 augusztusában fejeződik be. Szerdán lezárják a hídfők környezetét és a hídjárdát is, a gyalogosok a felújítás végéig nem használhatják a hidat. A kivitelező A-Híd Zrt. – amely 18,8 milliárd forintért nyerte el a felújítást – megkezdi az előkészítő munkákat, vizsgálatokat és felméréseket. Ezekre többek között a darupálya kiépítése, valamint az odaépülő állványzat felállítása miatt van szükség.



A gyalogosjárdák lezárása miatt nem lehet majd átsétálni a hídon, ezért a BKK nappali és éjszakai autóbuszaival a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között - mindkét irányban - ingyenesen lehet utazni a híd teljes lezárásáig. Az autós forgalom elől viszont június közepén zárják majd le a Lánchidat. Addig a 16-os és a 105-ös nappali, valamint a 916-os és a 990-es éjszakai autóbuszjárat zavartalanul közlekedik rajta. A közúti forgalomnak várhatóan 2022 decemberében adják vissza a hídpályát.

Ugyanakkor a hosszú hétvégén – március 13-tól 15-ig – a Lánchíd csak a járókelőké lesz. A fővárosi önkormányzat egyebek mellett ingyenes plakátkiállítással és telefonon játszható kincskereső játékkal várja az érdeklődőket.

Főkép forrása:
MTI/Mohai Balázs

További cikkek