Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Frissebb köntösben az Opel Grandland

10perc.hu/Kiss B. László
2022. 12. 30.
Frissebb köntösben az Opel Grandland

A megújult Grandlandet hozzáfésülték az új Astra által megkezdett Opel-stílusirányzathoz.

Az Opel Grandland X az amerikai GM és a francia PSA-csoport együttműködésének első közös gyümölcseinek egyike volt 2017-ben. Ebben a modellben már megjelentek a Peugeot-alkatrészek, ami az utastérben is jól látható volt. A nagy méretű kompakt szabadidőautó az egyik legcsinosabb, legszebb volt a maga kategóriájában. Az idő azonban megy, s elkerülhetetlen volt a modellfrissítés.

A megújult Grandlandet hozzáfésülték az új Astra által megkezdett Opel-stílusirányzathoz. A fekete lakkozott Vizor hűtőmaszk a fekete fényezésű autón nem igazán érvényesül, de más színű modelleken jól mutat. A frissítéssel új lett az autó fényszórója is, amellyel így teljesen belesimul az Opelek mai világába. Egyedi ismertetőjegye az L alakú LED-es nappalifény csík is.

A hátsóhoz kevésbé nyúltak. A design nem lett bombasztikus, de az összkép nem rossz, frissebb köntösbe öltöztették a Grandlandet, amolyan visszafogottan elegáns.


Már alapáron jár a digitális kijelző     Fotó: 10perc.hu


A belső is más lett, mármint a műszerfal, amit hozzáfésülték a kor elvárásaihoz. Már alapáron jár a digitális kijelző, csak a középkonzolon találhatónak a mérete tud nőni, ha többet költünk rá.

A mai időkhöz igazítva a megjelenített tartalom és annak grafikája is változtatható. Maga a menü nem túl komplikált, nem kell félni, hogy örökre elveszünk a beállítások labirintusában. Szerencsére a németek szívbaj nélkül megtartották a tekerni, nyomni, kapcsolni való gombokat. Nem kell egy túlbonyolított művelettel bekapcsolni az ülésfűtést, elég kapcsolót megnyomni, s ez igaz a klímára is.


Elég takarékos, városban 6-7 literrel eljárhatunk vele       Fotó: 10perc.hu


A komfortérzet az anyagminőségnek köszönhetően kellemes, amihez hozzáérünk, ott szinte biztos, hogy puha tapintású felülettel találkozunk. Az utastér mérete és térkínálata nem változott, továbbra is kényelmesen el lehet férni az Opel Grandlandben. A nagy szabadidő-autó csomagtartója 514 és 1652 liter között változik, a hátsó üléstámlák állásától függően.

Nem változtak a hajtáslánckínálatban a plug-in hibrid opciók: továbbra is első-, illetve összkerékhajtással kérhetünk villamosított erőforrást a modellhez. A magyar piacon azonban az 1,5-ös turbódízel lesz valószínűleg a nyerő. Ez a motor ugyan nem egy erőművész, csupán 130 lóerős, de cserébe elég takarékos, városban 6-7 literrel eljárhatunk vele. Szerencsére a gázolajos hajtómű nem lett a német zöldülési hullám áldozata.

Főkép forrása:
10perc.hu

További cikkek