392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Szörnyű iskolai dráma Oroszországban! Egy fegyveres megölt 13 embert, köztük hét gyermeket, majd öngyilkos lett

10perc.hu
2022. 09. 26.
Szörnyű iskolai dráma Oroszországban! Egy fegyveres megölt 13 embert, köztük hét gyermeket, majd öngyilkos lett

Egy férfi betört a Udmurtföld fővárosa, Izsevszk 88-as számú iskolájába, megölt két biztonsági őrt, két tanárt valamint több tanulót.

Drámai fegyveres támadás történt az Oroszországi Föderációhoz tartozó Udmurtföld fővárosa, Izsevszk 88-as számú iskolájában. Alekszandr Brecsalov, a köztársaság vezetője hétfőn Telegram-bejegyzésben megírta, egy fegyveres rontott be a tanintézet épületébe, agyonlőtte az iskola két biztonsági őrét, majd lövöldözni kezdett.

A 66.ru információja szerint az iskolaorvos a SHOT Telegram csatornának elmondta, hogy legalább 20 lövés hallatszott az épületben. Az orosz és az udmurt belügyminisztérium is megerősítette a lövöldözést. A nyomozóbizottság tájékoztatása szerint a lövöldözésnek tizenhárman estek áldozatul, köztük két biztonsági őr és két tanár, valamint hét kiskorú gyermek, és sokan megsérültek.

A portál megírta, hogy a fegyverest holtan találták, amit Alekszandr Brecsalov, a köztársaság vezetője is megerősített. A támadó – aki náci jelképekkel ellátott fekete pólót és balaklavát viselt – a 34 éves Artyom Kazancev helyi lakos, az iskola egykori tanulója volt, aki öngyilkosságot követett el. A férfi elmeorvosi megfigyelés alatt állt.

A támadónál két, éles lőszer kilövésére alkalmassá tett traumatikus pisztoly és tíz darab, egyenként kilenc lőszert tartalmazó tár volt. A tárakra piros betűkkel a "gyűlölet" szót írták fel orosz nyelven. Iratok nem voltak nála, személyazonosságának megállapítása folyamatban van.

Főkép forrása:
Telegram

További cikkek