395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Sportrendezvényre lehet menni, esküvőt továbbra is lakodalom nélkül tarthatunk

10perc.hu
2021. 04. 27.

Úgy tűnik, nem mindenben enged a kormányzat még a 4 millió beoltott esetében sem, a családi rendezvényekre továbbra is érvényben marad a korlátozás.

Amikor hétfőn reggel bejelentették, hogy milyen tilalmakat old fel a kormány a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a 18 éven aluliak számára, sokaknak fel sem tűnt, hogy bizonyos korlátozások viszont érvényben maradnak. Az atv.hu megkérdezte a Kormányzati Tájékoztatási Központtól, vajon a nyitás érvényes lesz-e a különböző családi rendezvényekre, például az esküvők, lakodalmak vagy éppen a temetések esetében.

Nos, a válasz a sportesemények, a mozi és színházlátogatások tilalmának feloldása, a teraszok megnyitása után kissé meglepő, ugyanis még a 4 millió beoltott után is marad a családi rendezvények tilalma, az esküvők és temetések résztvevőinek létszámkorlátja. Ezek feloldására az újraindítás egy újabb fokozatában kerülhet sor a Kormányzati Tájékoztatási Központ válasza alapján.

Tehát sportrendezvényekre, vendéglátóhelyekre, szállodába, fürdőkbe, moziba vagy színházba mehetnek azok, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, vagy éppen még nem töltötték be a 18. életévüket – sőt, maszkot sem kötelező majd ott hordaniuk –, addig a jelenlegi szabályozás szerint családi és magánrendezvényeken legfeljebb 10 fő vehet részt. Esküvők csak lakodalom nélkül lehetségesek, az egyházi, illetve polgári szertartáshoz szükséges személyek, a tanúk, a házasulók szülei, nagyszülei, testvérei valamint gyermekei vehetnek részt. A temetésékesen maximum 50 fő lehet jelen.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek