EUR: 369,28 Ft
USD: 343,07 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,28 Ft
RON: 74,51 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Kinyitott az edzőtermek 40 százaléka Budapesten

Életmód
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Február elejétől megötszöröződött a nyitva tartó budapesti edzőtermek száma. Az edzési lehetőség egyelőre azok előtt nyitott, akik valamelyik fővárosi sportegyesülethez tartoznak, ám ezekhez a klubokhoz bárki csatlakozhat.

Újra várja a sportolni vágyókat a mintegy 400 fővárosi edzőterem közel fele – még akkor is, ha egyelőre csak a sportklubok tagjai vehetik igénybe őket. Sokan vannak ugyanakkor olyanok, akik formálisan ugyan egyetlen sportegyesületnek sem tagjai, az edzés mégis a hétköznapjaik része volt. Ők joggal tartanak tőle, hogy elvesztik az eddigi formájukat és leromlanak az eddig elért eredményeik. Nos, semmi gond, online lehet intézni a sportegyesületi regisztrációt, amit bárki elvégezhet, így gyorsan és gördülékeny módon juthat hozzá a tagsághoz.


Újra várja a sportolni vágyókat a mintegy 400 fővárosi edzőterem közel fele     Fotó: freepik.com„A termek így jelenleg is veszteséget termelnek, ám lényegesen kevesebbet, mintha teljesen zárva tartanának. A legtöbb tulajdonos számára beláthatatlannak tűnt, mikor rendeződik a járványhelyzet. Eközben azonban továbbra is fizetniük kell a bérleti díjat, ami egy 3000-4000 négyzetméter alapterületű teremnél jelentős havi kiadás. Azoknak pedig, akik plázákban működtetnek termet, ehhez az üzemeltetési díj is hozzáadódik, tehát milliós nagyságrendről beszélhetünk” – jelentette ki lapunk kérdésére Tóth Tamás, a Magyar Fitnesztermek Országos Szövetségének alelnöke, az Oxygen Wellness Fáy ügyvezető tulajdonosa.


Az elhivatott amatőr sportolók csatlakozzanak egy sportszövetséghez, amelynek tagjaként már igénybe vehetik a termek szolgáltatásait     Fotó: freepik.comTóth szerint az eredeti vendégkör körülbelül 15-20 százaléka az, aki most rendszeresen látogatja őket. Ezek a vendégek egytől egyig valamelyik egyesületnél bejelentett sportolók, hiszen magánemberként most nincs lehetőség a fitneszközpontokat igénybe venni. A termekben jelenleg szauna- és wellnessrészleg nem működik, így tehát kizárólag edzésre nyílik lehetőség. Ugyanakkor a fenti kiskapu – miszerint belép egy sportegyesületbe – mindenkinek a rendelkezésére áll, ugyanis a szakember szerint fontos tudni, hogy semmilyen jogi akadálya nincsen annak, hogy az elhivatott amatőr sportolók csatlakozzanak egy sportszövetséghez, amelynek tagjaként már igénybe vehetik a termek szolgáltatásait.


Az egyesületi tagok tagságijával vagy digitális igazolással ugyanúgy igénybe veheti a létesítmények bizonyos szolgáltatásait, mint például az olimpikon sportolóink     Fotó: freepik.com„Ha valaki egy sportegyesülethez csatlakozik, és befizeti a tagdíjat, akkor az egyesületi tagok tagságijával vagy digitális igazolással ugyanúgy igénybe veheti a létesítmények bizonyos szolgáltatásait, mint például az olimpikon sportolóink. Nem szükséges sportversenyen indulni ahhoz, hogy belépjenek” – hívta fel rá a figyelmet az alelnök, aki hozzátette: aki eddig sem mozgott, az a mostani helyzetben sem fog, mindenben újabb kifogásokat fog találni.