393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Kinyitott az edzőtermek 40 százaléka Budapesten

10perc.hu
2021. 02. 16.
Kinyitott az edzőtermek 40 százaléka Budapesten

Február elejétől megötszöröződött a nyitva tartó budapesti edzőtermek száma. Az edzési lehetőség egyelőre azok előtt nyitott, akik valamelyik fővárosi sportegyesülethez tartoznak, ám ezekhez a klubokhoz bárki csatlakozhat.

Újra várja a sportolni vágyókat a mintegy 400 fővárosi edzőterem közel fele – még akkor is, ha egyelőre csak a sportklubok tagjai vehetik igénybe őket. Sokan vannak ugyanakkor olyanok, akik formálisan ugyan egyetlen sportegyesületnek sem tagjai, az edzés mégis a hétköznapjaik része volt. Ők joggal tartanak tőle, hogy elvesztik az eddigi formájukat és leromlanak az eddig elért eredményeik. Nos, semmi gond, online lehet intézni a sportegyesületi regisztrációt, amit bárki elvégezhet, így gyorsan és gördülékeny módon juthat hozzá a tagsághoz.




„A termek így jelenleg is veszteséget termelnek, ám lényegesen kevesebbet, mintha teljesen zárva tartanának. A legtöbb tulajdonos számára beláthatatlannak tűnt, mikor rendeződik a járványhelyzet. Eközben azonban továbbra is fizetniük kell a bérleti díjat, ami egy 3000-4000 négyzetméter alapterületű teremnél jelentős havi kiadás. Azoknak pedig, akik plázákban működtetnek termet, ehhez az üzemeltetési díj is hozzáadódik, tehát milliós nagyságrendről beszélhetünk” – jelentette ki lapunk kérdésére Tóth Tamás, a Magyar Fitnesztermek Országos Szövetségének alelnöke, az Oxygen Wellness Fáy ügyvezető tulajdonosa.




Tóth szerint az eredeti vendégkör körülbelül 15-20 százaléka az, aki most rendszeresen látogatja őket. Ezek a vendégek egytől egyig valamelyik egyesületnél bejelentett sportolók, hiszen magánemberként most nincs lehetőség a fitneszközpontokat igénybe venni. A termekben jelenleg szauna- és wellnessrészleg nem működik, így tehát kizárólag edzésre nyílik lehetőség. Ugyanakkor a fenti kiskapu – miszerint belép egy sportegyesületbe – mindenkinek a rendelkezésére áll, ugyanis a szakember szerint fontos tudni, hogy semmilyen jogi akadálya nincsen annak, hogy az elhivatott amatőr sportolók csatlakozzanak egy sportszövetséghez, amelynek tagjaként már igénybe vehetik a termek szolgáltatásait.




„Ha valaki egy sportegyesülethez csatlakozik, és befizeti a tagdíjat, akkor az egyesületi tagok tagságijával vagy digitális igazolással ugyanúgy igénybe veheti a létesítmények bizonyos szolgáltatásait, mint például az olimpikon sportolóink. Nem szükséges sportversenyen indulni ahhoz, hogy belépjenek” – hívta fel rá a figyelmet az alelnök, aki hozzátette: aki eddig sem mozgott, az a mostani helyzetben sem fog, mindenben újabb kifogásokat fog találni.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek