392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Kamutalálkozót rendez a Kreml a frontkatonák szüleivel, hogy mentegessék Putyint

10perc.hu
2022. 11. 25.
Kamutalálkozót rendez a Kreml a frontkatonák szüleivel, hogy mentegessék Putyint

A katonák családtagjainak szószólói bejelentették, nem kaptak meghívást ilyen találkozóra, és úgy érzik, az orosz elnök és a hadsereg parancsnokai semmibe veszik őket és a fronton harcolókat.

Újfent kiderült, hogy az igazság előbb-utóbb mindig kiderül. Két hónappal ezelőtt majdnem 300 ezer orosz férfit mozgósít után a Kreml azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin audienciát biztosít néhány édesanyának és feleségnek a tömeges behívás miatti félelmek eloszlatására.

Nos, azóta kiderült, ez is csak propagandafogás az egész, amivel az orosz elnök népszerűségét, az emberekkel való együttérzését akarják bizonyítania. Valentina Melnyikova, aki 1989 óta a fronton elesett vagy megsérült katonák családjait tömörítő szervezet szóvivője a The Guardiannek adott interjújában elmondta, őket nem keresték meg a Putyinnal való találkozóval kapcsolatban, amelyre várhatóan még ezen a héten kerül sor.

Hozzátette, a háborúba kényszerített kiskatonák családtagjai egyébként sem vennének részt egy ilyen találkozón, amely kizárólag Putyin tetteinek mentegetésére szolgálna, valamint arra, hogy azt láttassa, valójában nincs is a társadalom részéről semmilyen ellenvélemény az elnöki mozgósítás ellen.


A mozgósítás és a behívott férfiak frontra küldésének támogatottsága jóval alacsonyabb, mint a különleges katonai művelet támogatottsága általában    Fotó: The Moscow Times


Oroszországban nincs fősodratú háborúellenes mozgalom, részben a korlátozó törvények miatt, amelyek büntetik az interneten és a nyilvános gyűléseken azokat az ellenvéleményeket, amelyek nem a hivatalos álláspontot szajkózzák. Egyébként éppen azon kiskatonák családtagjai a rendszer fő kritikusai, akiknek hozzátartozóit mozgósítottak, rosszul képeztek ki, rosszul fegyverezték fel és háborúba küldik.

„Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin, maga férfi vagy mi? Megvan a bátorsága, hogy a szemünkbe nézzen, és nem a gondosan kiválogatott, hanem valódi, hús-vér nőkkel és anyákkal találkozzon, akik különböző városokból utaztak ide, hogy elmondják gondjaikat Önnek?” – tette fel kérdéseit Olga Cukanova, az Anyák és Feleségek Tanácsának társvezetője, aki társaival petíciót nyújtott be a kormánynak a mozgósítás leállítása és a férfiak visszaküldése érdekében a frontról.

A 20 éves fiát besorozták, és videóblogján megfogalmazott gondolatait a független orosz sajtó gyorsan felkapta. Cukanova azt sem titkolta el, hogy az orosz biztonsági erők tagjai mindenhova követik őt és társait.


Sokan panaszkodtak különböző fórumokon, hogy férjüket kiképzés nélkül küldték harcba    Fotó: rosbalt.ru


Egy távol-keleti orosz nő, Marina Boriszovna szintén videófelvételen közölte, hogy két fiát hívták be, miközben az egyiknek két kisgyermeke van. „Ki fogja felnevelni az unokáimat? […] Kérem mindazokat, akik tehetnek érte valamit, adják vissza a fiamat, hogy felnevelhesse két kislányát”. Más nők is panaszkodtak különböző fórumokon, hogy férjüket kiképzés nélkül küldték harcba.

Denis Volkov, a Levada Center független moszkvai közvélemény-kutató ügynökség igazgatója kijelentette, a mozgósítás és a behívott férfiak frontra küldésének támogatottsága jóval alacsonyabb, mint a különleges katonai művelet támogatottsága általában.

Főkép forrása:
kremlin.ru

További cikkek