392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Az oroszok hivatkoznak nácítlanításra Ukrajnában, miközben Hitlerhez hasonlóan ők égetnek könyveket

10perc.hu
2022. 05. 22.
Az oroszok hivatkoznak nácítlanításra Ukrajnában, miközben Hitlerhez hasonlóan ők égetnek könyveket

A brit nagykövet közösségi oldalán hozta nyilvánosságra az ukrán történelemkönyvek orosz katonák általi felgyújtását.

Eddig sem dőlt be a világ jelentős része annak, hogy Vlagyimir Putyin által emlegetett nácítlanítás valós indok lenne Ukrajna lerohanására. Egyrészt a saját neonáci és szélsőjobbos fegyvereseinek tettei abszolút nem zavarják Moszkvát – legyen elég a Ruszics Munkacsoportra vagy éppen a világ több pontján háborús bűnöket elkövető Wagner Csoportra utalni –, másrészt éppen az oroszok tettek olyat, amire annak idején Hitler volt képes.

Melinda Simmons, az Ukrajnába akkreditált brit nagykövet ugyanis a saját Twitter-oldalán osztotta meg, hogy az oroszok ukrán történelemkönyveket égettek el. Ráadásul Putyin és más orosz vezetők is nem egyszer közölték, hogy az ukrán állam és a nép, valamint az ukrán nyelv nem is létezik. A könyvégetéssel pedig az ukrán kultúra ellen indítottak támadást…



A fent említett, 2014 nyarán alapított Ruszics Munkacsoport zsoldosai közül többen is Totenkopf szimbólum és Volknut tetoválást viselnek, és a szíriai háborúban is kivették a részüket. Tagjai az „azovos kollégáiknak” a tökéletes orosz megfelelői.

Magát a szélsőséges fegyveres csoportot az Oroszországban igencsak ismert neonáci Alekszej Milcsakov alapította. A Nemzetközi Büntetőbíróság háborús bűntettek miatt vizsgálódott a csoport után, Ukrajnában pedig terrorizmussal vádolták meg Milcsakovot és csoportját.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek