EUR: 370,55 Ft
USD: 346,73 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,99 Ft
RON: 74,60 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Állítólag már jól van Navalnij

Nagyvilág
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: rosbalt.ru

Az orosz börtönfelügyelet parancsnoka szerint a két és fél éves büntetését töltő ellenzéki politikus felhagyott az éhségsztrájkkal, és a súlya elérte a 82 kilogrammot.

Noha eddig Alekszej Navalnij orvosaitól vagy szimpatizánsaitól semmilyen hír nem érkezett, hogy milyen a jelenlegi egészségi állapota a börtönbüntetését töltő ellenzéki politikusnak, az orosz börtönfelügyelet nyilvánosságra hozta Navalnij állapotát. Alekszandr Kalasnyikov, az orosz börtönfelügyelet (FSZIN) parancsnoka bejelentette, helyreállt az elítélt orosz ellenzéki politikus egészsége az éhségsztrájk után.

A rosbalt.ru információi szerint jelenleg Navalnij éli a rabok megszokott életét, nem követett el mostanság semmilyen szabálysértést, így nem is részesült semmilyen büntetésben.

„Elmondhatom, hogy az egészségi állapota többé-kevésbé normálisan helyreállt, az éhségsztrájkkal, amelyet bejelentett, mostanra felhagyott. A súlya már 82 kilogramm, normálisan étkezik, és van lehetősége a családjával kommunikálni. Egyáltalán nem cél, hogy bármi módon megalázzák, megnehezítsék az életét, az általános feltételek között él” – állította Kalasnyikov.