387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Egy vagyont kaszálhat duplakoncertje után Azariah

10perc.hu
2023. 10. 12.
Egy vagyont kaszálhat duplakoncertje után Azariah

Nagyjából 300 millió forintot tehet zsebre a Puskás Arénában tartandó duplakoncertje után hazánk egyik legnépszerűbb énekese.

A Puskás Arénában megtartott dupla koncert bevételei után akár 300 millió forintot is kaszálhat Azariah a Blikk szerint, és a koncertszervezők egy fillért sem sajnálnak tőle, hiszen vele a siker és a teltház is garantált. A stadion kapacitása koncerthelyszínként 50 ezer fő, ami – átlagosan 20 ezer forintos jegyárral számolva, hiszen 9900-től 69 ezer forintig terjednek a jegyárak – 2 milliárd forintos jegybevételt jelent.

Egy évtizedek óta koncertszervezéssel és zenei menedzsmenttel foglalkozó szakember szerint ennek 40 százaléka, 800 millió forint elmegy az adókra, a jegyértékesítési jutalékra, szerzői jogdíjra. A maradék 1,2 milliárd forintból kell színpadra állítani a produkciót, kifizetni a bérleti díjat, a stábot, a menedzsmentet, a reklámot. A színpad nagyjából 50 millió forintba kerül.

200 millió forint biztosan elmegy a fény- és hangtechnikára, valamint a látványra, 50 millió a zenekarra és a közvetlen stábra, az ő ellátásukra, illetve 20-20 százalékot kap a produkciós iroda és a menedzsment. Azahriah esetében még egy 50 milliós marketingköltség is soknak tűnik, de így is marad legalább 300 millió forint, amely tisztán a fiatal énekes bevétele lehet - mondta a szakértő.

Főkép forrása:
Facebook/Azariah
Címkék:
#Koncert

További cikkek