Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Megérkezett Adrien Brody és Felicity Jones filmjének az előzetese

10perc.hu
2024. 10. 24.
Megérkezett Adrien Brody és Felicity Jones filmjének az előzetese

A "The Brutalist" című, 215 perces film a Holokauszt után Amerikába vándorló magyar építész házaspár drámáját mutatja be, decembertől világszerte.

A The Brutalist, a monumentális, 215 perces film, hamarosan meghódítja a világot, miután lenyűgözte a Velencei Filmfesztivált. A film, amelyben Adrien Brody és Felicity Jones szerepel, a magyar építészházaspár, a Tóth házaspár poszt-Holokauszt történetét meséli el. Az építész László a Holokauszt után Amerikába vándorol, ahol a modern Egyesült Államok építészetének kialakításában vesz részt - adta hírül az Origo.

A kritikusok elismerését elnyerő alkotást a rendező, Brady Corbet, a Velencei Filmfesztiválon a legjobb rendezőnek járó Ezüst oroszlánjával tüntették ki. A film gyors ütemben készült, mindössze 34 nap alatt, míg a költségvetése 6 millió dollár volt. A forgatás során a stáb magyarországi helyszíneken dolgozott, csupán egy-két napot töltött Olaszországban.

A filmhez eredetileg Joel Edgerton és Marion Cotillard kapták volna a főszerepeket, azonban a Covid-járvány miatt végül Adrien Brody és Felicity Jones alakítja a főszerepeket, akik az eddigi kritikák szerint életük alakítását nyújtják. A Variety előrejelzése szerint a The Brutalist nemcsak hogy Oscar-esélyes, hanem a rendező és a főszereplők is jelölésre számíthatnak.

A filmet az Egyesült Államokban december végén, Magyarországon pedig 2025. január 23-án mutatják be. Az érdeklődés már most hatalmas, és az előzetes alapján a közönség izgatottan várja a bemutatót.


Főkép forrása:
A24 YouTube

Hirdetés

További cikkek