Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Moo Deng: A thaiföldi törpe vízilóborjú, aki világszerte elbűvöli a közönséget

10perc.hu
2024. 10. 06.
Moo Deng: A thaiföldi törpe vízilóborjú, aki világszerte elbűvöli a közönséget

Moo Deng, a thaiföldi törpe vízilóborjú, az internet új sztárja. Az állatkert látogatottsága megugrott, világszerte imádják!

Az elmúlt hetekben világszerte hatalmas figyelem övezi Moo Deng-et, a két hónapos törpe vízilóborjút, aki egy thaiföldi állatkert lakója. A Bangkoktól 80 kilométerre fekvő Csonburi város Khao Khéó állatkertje Moo Deng miatt jelentős hírnévre tett szert. A borjú körüli rajongás hatására az állatkert látogatottsága drámaian megnőtt, napi átlagban tízezer fölé emelkedett - közölte a Házipatika.

Mindez annak köszönhető, hogy Moo Deng gondozója, Atthapon Nandi, folyamatosan oszt meg videókat és fotókat a közösségi médiában, bemutatva, ahogy a fiatal víziló fürdik, játszik, vagy éppen alszik. Az internet hamar felkapta a borjút, és világszerte mémek, valamint milliónyi megosztás kering róla.

A Moo Deng körüli felhajtás miatt az állatkert szeptember végén online élő közvetítést indított, hogy a világ bármely pontjáról bárki nyomon követheti a borjú életét 24 órán keresztül.

Azonban a hirtelen jött népszerűségnek árnyoldalai is vannak. Az állatkert beszámolói szerint néhány látogató megdobálta a borjút, hogy játékra bírja, ezért az igazgatóság jogi lépéseket helyezett kilátásba a vízilovat háborgató látogatókkal szemben. Moo Deng nyugalmának érdekében az állatkert mostantól csak hétvégén engedi a látogatókat a közelébe, és öt percben maximalizálják az egyéni látogatási időt.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek