Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Milliókat érhetnek a ritka Pokémon kártyák

10perc.hu
2024. 10. 03.
Milliókat érhetnek a ritka Pokémon kártyák

A Pokémon kártyák értéke elképesztő magasságokba emelkedett, a legdrágább darabok akár 540 millió forintot is érhetnek a gyűjtők körében.

A Pokémon kártyák 1996-os megjelenésük óta hatalmas népszerűségre tettek szert világszerte, és a gyűjtők számára az értékük egyes esetekben elképesztő magasságokba szökött. A DailyStar cikke szerint a legértékesebb Pokémon kártyák közül egyes darabok több százmillió forintot is érhetnek - közölte az Origo.

A legdrágább Pokémon kártya, a Pikachu, jelenleg akár 540 millió forintot is érhet. További ritkaságok, mint például a Kangaskhan, 157 millió forintos áron találhatnak gazdára, míg a Blastoise és Venusaur kártyákat 83 millió forintért értékelik. Rayquaza és Ivysaur is szerepel a listán, előbbi 32 millió forintot, utóbbi 24 millió forintot ér.

A Pokémon kártyák világa folyamatosan virágzik, és egyes gyűjtők olyan ritka kártyákkal büszkélkedhetnek, amelyek még az első gyártási szériából származnak, ráadásul hologramosak is. Egy TikTok-felhasználó például különleges gyűjteményéről beszélt, amely rengeteg rajongót nyűgözött le.

Bár a kártyák eladása sokak számára óriási profitot jelenthet, nem minden gyűjtő jár szerencsével. Egy férfi például húsz év alatt összeállított egy Pokémon-témájú gyűjteményt, amit 140 millió forintért próbált eladni, de nem talált rá vevőt. Gyűjteménye nemcsak kártyákból, hanem videojátékokból, mangákból, filmekből, poszterekből és még WC-papírból is állt.

@ryans_cardhouse Its so cool to see the thought process and trial & error that went in to creating the first ever print of pokemon. What do you think of the disco hollow? - - - - - #pokemon #vintagepokemon #rarepokemon #pokemoncards #tcgpokemon ♬ original sound - Ryan’s_Cardhouse
Főkép forrása:
Pokemon Cards Trade, Sell, and Buy - Jake Montiel Facebook

További cikkek