Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

A 2024-es Emmy-gála nagy győztesei: A mackó, Sógun és Szarvasbébi

10perc.hu
2024. 09. 16.
A 2024-es Emmy-gála nagy győztesei: A mackó, Sógun és Szarvasbébi

A 2024-es Emmy győztesei: A mackó 11 díjat zsebelt be, a Sógun és Szarvasbébi is tarolt a dráma és limitált sorozat kategóriában.

Vasárnap hajnalban Los Angelesben kiosztották a 2024-es Emmy-díjakat. A mackó sorozat ismét tarolt, 11 kategóriában hozott el díjat, beleértve a legjobb férfi főszereplő (Jeremy Allen White), legjobb női mellékszereplő (Liza Colón-Zayas) és legjobb rendezés (Christopher Storer) díjait is. Ezzel megdöntötte saját rekordját, amelyet tavaly 10 díjjal állított fel. Bár a sorozat komédiának számít, sokak szerint drámaibb hangvételű.

A drámák kategóriájában a Sógun aratta a legnagyobb sikert: a legjobb drámasorozatnak járó szobor mellett a legjobb férfi (Szanada Hirojuki) és női főszereplő (Anna Sawai) díjakat is megnyerte. Szanada Hirojuki történelmet írt, mint az első japán színész, aki elnyerte ezt az elismerést.

A Szarvasbébi a limitált sorozatok között vitte a prímet, ahol a legjobb limitált széria mellett a legjobb férfi (Richard Gadd) és női mellékszereplő (Jessica Gunning) díjait is elhozta. A True Detective sorozat negyedik évada szintén díjat nyert, Jodie Foster legjobb színésznőként aratott sikert.

A streaming szolgáltatók versenye szoros volt, de idén az FX (Disney+) dominált az Emmy-n, olyan produkciókkal, mint A mackó, Sógun és Fargo.

A jelöltekről és az egyes kategóriák győzteseiről a Telex cikkében olvashatnak.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek