392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Guiness rekordot döntött egy indiai kisfiú

10perc.hu
2024. 04. 14.
Guiness rekordot döntött egy indiai kisfiú

13 évesen állított fel Guinness-rekordot a fejben számolással.

A 13 éves maharashtrai matematikus, Aaryan Shukla, lenyűgöző teljesítményt nyújtott az indiai Maharashtra államban, amikor megdöntötte a Guinness-rekordot. A fiatal "emberi számológép" néven emlegetett Aaryan 50 darab ötjegyű számot adott össze mindössze 25,19 másodperc alatt, a Lo Show Dei Record nevű olasz tévéműsorban - írja a euroweeklynews.com.

Aaryan Shukla, a matematika zsenije, már hat évesen beleszeretett a számolás világába. Legújabb bravúrjával nemcsak saját országában, de világszerte felhívta magára a figyelmet. Képes volt gyorsan és pontosan megoldani az előtte álló matematikai kihívásokat.

Az 50 ötjegyű szám hihetetlen gyorsasággal követte egymást a képernyőn, míg Aaryan számolgatott. A publikumot és a nézettségi rekordokat is maga mögött hagyva Aaryan új mércét állított a "fejben számolás" terén.

Genius Aaryan Facebook oldal

Az interjúkban Aaryan visszatekintett matematikai utazására, ami hat éves korában kezdődött. Kifejezte szeretetét és büszkeségét, hogy képviselheti Indiát a globális színtéren ilyen fiatalon. Az általa alapított GMCA szervezet pedig új lendületet ad a matematikai versenyeknek és hozzásegíti a fiatal tehetségeket a kiteljesedéshez.

Főkép forrása:
Genius Aaryan Facebook oldal

További cikkek