Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Majka lett a legértékesebb magyar celeb

10perc.hu
2023. 07. 26.
Majka lett a legértékesebb magyar celeb

Jubileumi tizedik celeblista – most először a 40 legértékesebb magyar celebbel.

Ki a legismertebb? Ki a legprofibb? Ki tudja (sok) pénzzé tenni sztárságát? Kire kíváncsiak legtöbben? Kitől vennének meg bármit, mert annyira hiteles? A sztárstátusz sok összetevős, a látszatnál komplexebb és képlékenyebb jellemző, nem is képes mindenki tartósan reflektorfényben maradni.

Azért van néhány állócsillag, vannak visszatérők, és mindig jönnek friss és gyorsan emelkedő ünnepeltek – derül ki a Forbes idei A legértékesebb magyar celebek listájából. A magazin tizedjére pontozta a hazai márkák értékét, és a jubileum alkalmából most először negyven fősre bővítette az összeállítást.

A dobogó nem, a celeblista élmezőnye átíródott. Hat tényezőt – ismertség, láthatóság, kedveltség, hitelesség, pénztermelő képesség és online jelenlét – vizsgáló, tavaly bevezetett módszertan alapján papírforma szerint alakult a dobogó. A címvédő Majka 2023-ban is elnyerte az év legértékesebb magyar celebje titulust. Ez azonban sokáig nem volt egyértelmű.


Majka most épp egy Budapest Park-os nagy show-ra készül     Fotó: TV2


Az énmárkáját tavaly csúcsra pörgető énekes-műsorvezető ugyanis a tavaly februári Forbes címlapsztorijában lengette be: kicsit visszavesz, ősszel négy-öt hónapra Las Vegasba költözik családjával. Az őszből végül tavasz, a négy-ötből pedig egyetlen hónap lett, és mivel így a magyar közönségnek nem kellett huzamosabb ideig hiányolnia, Majka címvédő maradt.

Az ózdi rappert a TV2 rendszeresen bombázza főműsoridős lehetőségekkel: a Sztárban sztár leszek! zsűrifeladatai mellett egy régi-új klasszikust, a Zsákbamacskát támaszthatta fel Pápai Jocival. A bulvár előszeretettel ír róla – úgy tűnik, a Curtis-sztoriban van még pár kör –, és koncertjei is jól zenélnek, most épp egy Budapest Park-os nagy show-ra készül.


Idén is Balázs lett a legismertebb magyar celeb     Fotó: Instagram


Ahogy tavaly, idén is fej-fej mellett folyt a küzdelem a dobogó felső fokáért. A szintén kétszeres aranyérmes Sebestyén Balázs ismét a címlapok, sajtóemlítések és online mutatók terén maradt alul. A Celeb vagyok, ments ki innen! kisebb botránya miatt a róla szóló negatív töltetű tartalmak már majdnem túlsúlyba kerültek a pozitívakhoz képest. Ennek ellenére idén is ő a legismertebb magyar celeb.

Rúzsa Magdi tavalyi pozícióját szintén tartva 2023-as a Forbes összeállításának harmadik legértékesebb magyar celebje. Ugyan a fiatalabb Spotify-közönséget még le kell kenyereznie, a magyar rádiós slágerlisták koronázatlan királynőjének nincs oka panaszra. Rúzsa alighanem minden lélegzetvételére elkel minden jegy, és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kutatása szerint a tehetségkutatókból induló magyar énekesek között ő a legsikeresebb.


Rúzsa Magdi a magyar rádiós slágerlisták koronázatlan királynője     Fotó: Instagram


Ugyan idén a dobogón nem, az élmezőnyben már látni nagyobb mozgásokat. A lista első felében a legnagyobb ugrást Csobot Adél produkálta, aki a huszadik helyről ugrott a kilencedikre. Till Attila is sokat javított tavalyi visszaeséséhez képest, hét pozícióval előrébb újra az első tízben köszönthetjük.

A Valmar egyenesen szárnyal, egészen a tizenharmadik helyig jutott Valkusz Milán és Marics Péter duója, így ők lettek a legjobb helyezést elérő új belépők. Mellettük Kajdi Csaba Cyla (17. hely), Tóth Andi (20. hely) és Azahriah (23. hely) debütálása figyelemre méltó.

A teljes lista itt található.

Főkép forrása:
Instagram

További cikkek