Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Véglegessé vált a férfi kosárlabdatorna mezőnye a párizsi olimpiára

10perc/MTI
2024. 07. 08.
Véglegessé vált a férfi kosárlabdatorna mezőnye a párizsi olimpiára

A hétvégi selejtezők után véglegessé vált a férfi kosárlabdatorna mezőnye a 2024-es párizsi olimpiára.

Az NBA-sztár Giannis Antetokounmpo vezette görögök hazai pályán harcolták ki a továbbjutást, így 2008 óta először lesznek résztvevők. A nemzetközi szövetség hírlevele alapján a torna legjobbjának a Milwaukee Bucks játékosát választották. A görögök az ötkarikás játékokon az A csoportban szerepelnek majd az ausztrálok, a kanadaiak és a spanyolok társaságában.

Puerto Rico válogatottja is otthon, San Juanban kvalifikálta magát, így húsz év szünet után lesz újra olimpiai résztvevő. Párizsban a C csoportban lép majd pályára, ellenfele a címvédő amerikai, valamint a szerb és az újonc dél-szudáni csapat lesz.

A brazilok a lettországi selejtezőtornán diadalmaskodtak és 16-odszor lesznek ötkarikás indulók. A játékokon a B jelű csoportban a házigazda franciákkal, a világbajnok németekkel és a japánokkal csapnak össze.

A görögökhöz és a Puerto Ricó-iakhoz hasonlóan a spanyolok is saját közönségük előtt ünnepelhették a kijutást, a valenciai döntőben a bahamaiakat verték nyolc ponttal. A 1984-ben, 2008-ban, 2012-ben és 2016-ban is olimpiai érmes spanyolok az A csoportban játszanak majd, a 39 éves Rudy Fernandez pedig az első férfi kosaras lehet, aki hat olimpián is pályára lép.

A párizsi játékok férfi kosárlabdatornája július 27-én kezdődik Lille-ben, a bronzmérkőzést és a döntőt augusztus 10-én rendezik a fővárosi Bercy Arénában.

Főkép forrása:
Stefanos Kyriazis / DPPI

További cikkek