Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kártérítést kapott a Schumacher család az MI interjú miatt

10perc.hu
2024. 05. 23.
Kártérítést kapott a Schumacher család az MI interjú miatt

Egy német lap biztosított kártérítést a családnak.

Michael Schumacher családja 200 ezer eurós (217 ezer dolláros) kártérítést kapott egy német magazintól, amely azt állította, hogy egy MI által generált interjú valódi exkluzív beszélgetés a Forma-1 legendájával - közölte az ESPN.

A Die Aktuelle tavaly áprilisban címlapon hirdetett egy exkluzív interjút Schumacherrel, aki 2013 decemberében bekövetkezett súlyos síbalesete óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt. A cikk végén azonban kiderült, hogy az interjú teljes egészében mesterséges intelligencia által készült. A Schumacher család jogi lépéseket tett, és megerősítette az ESPN-nek, hogy a Müncheni Munkaügyi Bíróság megerősítette a kártérítést.

A kártérítést a Funke médiacsoport fizette, amely tavaly bocsánatot kért a Schumacher családtól, és felmondta a főszerkesztő szerződését, aki felelős volt a cikk megjelenéséért. Azóta a Schumacher család mindent megtett Michael magánéletének megőrzése érdekében, és szigorúan őrzik a hozzáférést. Úgy tudni, hogy a család svájci otthonában tartózkodik. A család még a nemrég megjelent Netflix dokumentumfilmben is visszafogottan nyilatkozott Michael állapotáról, aki karrierje során 91 versenyt nyert és hétszeres világbajnokként a sportág legsikeresebb versenyzője lett.

A Die Aktuelle korábban is okozott problémákat a Schumacher családnak. 2014-ben a magazin címlapján Michael és felesége, Corinna képe jelent meg az "Ébren" címmel, miközben a cikk valójában olyan emberekről szólt, akik kómából ébredtek fel. A következő évben pedig a magazin jogi pert nyert a Schumacher család ellen, miután egy címlapon azt sugallták, hogy "új szerelem" lépett Corinna életébe, holott a cikk a pár lányáról, Gináról szólt.



Főkép forrása:
Northfoto

Hirdetés

További cikkek