391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Olimpia: dobogós álmok, magyar remeklésben bízva – pénteki menetrend

10perc.hu
2021. 08. 05.
Olimpia: dobogós álmok, magyar remeklésben bízva – pénteki menetrend

A magyar férfi vízilabda-válogatott a görögökkel játszik a fináléba kerülésért a tokiói olimpián, ahol a férfi és a női kajaknégyesek is megkezdik szereplésüket, de érmet holnap akár a karatés Hárspataki Gábortól, valamint egy kimagasló teljesítmény után az élmezőnyben álló női öttusázóinktól remélhetünk.

Atlétika

Jönnek a gyaloglók Szapporóban: a férfiak 50 kilométeres versenyében Helebrandt Máté és Venyercsán Bence, a nőknél 20 km-en Kovács Barbara és Madarász Viktória révén lesz magyar érdekeltség.
Csütörtök, 22.30: Helebrandt Máté, Venyercsán Bence (férfi 50 km-es gyaloglás)
9.30: Kovács Barbara, Madarász Viktória (női 20 km-es gyaloglás)


Birkózás

A magyar színeket még egy birkózó képviseli Tokióban, az olimpiai kvótát a 2019-es nur-szultani világbajnokság bronzérmével megszerző, honosított Muszukajev Iszmail (szabadfogás, 65 kg) pénteken kezdi meg szereplését. A kabardföldi születésű versenyző első riválisa, a háromszoros dél-amerikai bajnok, Pánamerikai Játékok-bronzérmes argentin Agustín Destribats a papírforma alapján verhető.

Utána valószínűleg a világ- és háromszoros Ázsia-bajnok japán Otoguro Takuto következhet – őt a 2019-es vb bronzmérkőzésén legyőzte Muszukajev –, s még az ágán van a világ- és Európa-bajnok orosz Gadzsimurad Rasidov is, akitől birkózónk a vb-elődöntőben kikapott.


Az olimpiai kvótát a 2019-es nur-szultani világbajnokság bronzérmével megszerző, honosított Muszukajev Iszmail (szabadfogás, 65 kg) pénteken kezdi meg szereplését     Fotó: MBSZ


4.30: Muszukajev Iszmail (férfi szabadfogás 65 kg) – nyolcaddöntő, negyeddöntő, döntő
Muszukajev Iszmail (Magyarország)–Agustín Alejandro Destribats (Argentína) – nyolcadöntő


Kajak-kenu

A Sea Forest kajak-kenu pályán helyi idő szerint délelőtt - magyar idő szerint hajnalban és kora reggel - előbb az előfutamokra, majd az ott elért eredmények függvényében a reményfutamokra kerül sor. Kajaknégyesben az előző két olimpián más összeállításban győztes női egységnek lehet komolyabb célja, de a férfiak is okozhatnak kellemes meglepetést. Mellettük női C-2 500 méteren a Balla Virág, Takács Kincső egység, míg férfi C-1 1000 méteren Adolf Balázs és Fejes Dániel indul pénteken.
2.37: Balla Virág, Takács Kincső (női C–2 500 m) – előfutam
2.44: Fejes Dániel (férfi C–1 1000 m) – előfutam
3.00: Adolf Balázs (férfi C–1 1000 m) – előfutam
3.30: Magyarország (Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra – női K–4 500 m) – előfutam
3.51: Magyarország (Nádas Bence, Béke Kornél, Csizmadia Kolos, Tótka Sándor – férfi K–4 500 méter) – előfutam


A 75 kg-os súlycsoportban a magyar színeket képviselő Hárspataki Gábor japán, ukrán, amerikai és egyiptomi ellenféllel küzdhet meg    Fotó: Magyar Karate Szakszövetség


Karate

Elkészítették a csoportbeosztásokat a tokiói olimpia karate versenyeire. A sorsoláson kiderült, hogy a 75 kg-os súlycsoportban a magyar színeket képviselő Hárspataki Gábor japán, ukrán, amerikai és egyiptomi ellenféllel küzdhet meg pénteken magyar idő szerint 10 órától a körmérkőzéseken.

Az ötfős csoportokból az első két helyezett jut aztán az elődöntőbe – akik már biztos érmesek –, és az elődöntők győztesei vívják majd a döntőt. Hárspataki Gábor edzője, Fischer Mihály közel egyforma erősségűnek ítélte meg a két csoport, de szerinte valamivel kedvezőbb, hogy versenyzője az A-csoportba került.

10.00: Hárspataki Gábor (férfi 75 kg) – kieséses szakasz, elődöntő, döntő
A-CSOPORT
Abdalla Abdelaziz (Egyiptom)–Hárspataki Gábor
Hárspataki Gábor–Thomas Scott (Egyesült Államok)
Hárspataki Gábor–Sztanyiszlav Horuna (Ukrajna)
Nisimura Ken (Japán)–Hárspataki Gábor


Kovács Sarolta remek vívás után akár a dobogóra is odaérhet öttusában    Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


Öttusa

A női versenyszámban már érmeket osztanak pénteken, csütörtökön Gulyás Michelle és Kovács Sarolta - egyaránt 20 győzelemmel és 15 vereséggel - a 36 fős mezőny első felében, a bő élcsoportban zárta a körvívást: 220 pontjukkal négy további társukkal holtversenyben a hatodik helyen várják a folytatást.
7.54: Kovács Sarolta (úszás)
8.00: Gulyás Michelle (úszás)
8.45: Gulyás Michelle, Kovács Sarolta (bónusz vívás)
10.15: Gulyás Michelle, Kovács Sarolta (lovaglás)
12.30: Gulyás Michelle, Kovács Sarolta (kombinált szám)


Ritmikus gimnasztika

Ritmikus gimnasztikában Pigniczki Fanni az egyéni összetett selejtezőjében lép szőnyegre.
3.20: Pigniczki Fanni (egyéni összetett: labda, karika) – selejtező
7.50: Pigniczki Fanni (egyéni összetett: szalag, buzogány) – selejtező


Férfi pólósaink 2008 után játszhatnának újra olimpiai döntőt, ha holnap legyőzik a görögöket      Fotó: Magyarock - Olympic Team Hungary/Molnár Ádám


Vízilabda

Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese a görögök elleni 10-9-es vereséggel kezdte a tornát másfél héttel ezelőtt, azt követően mindkét gárda négy győzelem mellett egyszer játszott döntetlent, még a csoportkörben az olaszokkal.

8.30: Görögország–Magyarország – férfi elődöntő

Főkép forrása:
Magyarock - Olympic Team Hungary/Molnár Ádám

További cikkek