Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Messi elhagyja a Barcelonát!

10perc.hu
2021. 08. 05.
Messi elhagyja a Barcelonát!

A katalán klub pénzügyi okokra hivatkozik az argentin világsztár távozásával kapcsolatban, de részleteket nem árultak el.

Noha úgy tűnt, hogy Lionel Messi marad a Barcelonánál, ám nemrég robbant a bomba, és az argentin világklasszis 21 év után mégis távozik a katalán klubtól. Holott a nyár elején arról számolhattunk be, hogy az egyezség megtörtént, és Messi további négy esztendőre a Barca játékosa marad.

Ma közös közleményt adtak ki, amiben úgy fogalmaztak, noha megegyeztek egymással, és a nyári szabadság lejárta után aláírták volna az új szerződést, ez pénzügyi és strukturális akadályok miatt nem történhet meg. Mindkét fél sajnálja, hogy nem folytatódik tovább a közös munka.

Miután részleteket egyik fél sem árult el, így csak találgatni lehet, vajon mi áll Messi távozása mögött. Vélhetően közrejátszhatott ebben az új ligaszerződés – a CVC befektetési alap szállt be az első osztályú spanyol labdarúgásba – értelmében az ebből származó bevételt szigorúan tilos játékosok szerződésére és bérezésére fordítani.

Hogy az argentin zseni hol folytatja, egyelőre nem ismert, mindenesetre a Barcelona megköszönte Messi szolgálatait és sok sikert kívánnak neki a folytatáshoz.

Főkép forrása:
Facebook/FC Barcelona

További cikkek