Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A bajnokság után a BL-ben sem védte meg címét a Győr

10perc.hu
2021. 05. 29.
A bajnokság után a BL-ben sem védte meg címét a Győr

Görbicz Anitáék hétméteresekkel veszítették el a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjét, és a legfontosabb pillanatban veszítették el veretlenségüket a kupasorozatban.

Mindenki bizakodott a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntője előtt, hiszen a Győri Audi ETO KC rekordot jelentő, 56 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal érkezett  négyes döntőre – ebben az időszakban 48 győzelem és immár nyolc döntetlen a mérlege –, ráadásul azt a francia Brest Bretagne csapatát kapta ellenfelének az elődöntőbe, aki ellen eddigi hét meccsük során még nem veszített.

Ehhez képest egy végtelenül kiélezett találkozón végül a hétméteresek döntöttek, és a címvédő győriek hétméterespárbaj után 27-25-re kikaptak a franciáktól – ha Görbicz az utolsó percben belövi a hetesét, biztosan nyernek a győriek, ám kihagyta azt –, így ezúttal nem jutottak be a Papp László Budapest Sportarénában a fináléba, ahol a Brest ellenfele a norvég Vipers Kristiansand lesz, amelyik 33-30-ra legyőzte a CSZKA Moszkva gárdáját. A harmadik helyért pedig Görbicz Anitáék lépnek pályára az oroszok ellen.



Ambros Martín, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetőedzője elismerte, nem úgy végződött a Bajnokok Ligája-elődöntő, ahogyan szerették volna.

„Nagyon lassan kezdtük a mérkőzést, a lehetőségeink megvoltak, ám sokat hibáztunk. A második félidőben támadásban jobbak voltunk, de nem tudtuk megnyerni a mérkőzést, sajnos nem úgy végződött, ahogyan szerettük volna. Nagyon nehéz meccs volt, és a végjáték még nehezebbé tette. Sajnálom, hogy nem sikerült, pedig minden esélyünk megvolt a győzelemre” – nyilatkozta a szakvezető a találkozót követő sajtótájékoztatón.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek