Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Elindult a Tour de Hongrie, Valter már negyedik a Giro-n

10perc.hu
2021. 05. 12.
Elindult a Tour de Hongrie, Valter már negyedik a Giro-n

A kerékpársport némi túlzással jelenleg a magyarokról szól: egyrészt elrajtolt a hazai körversenyünk, míg a Giro d'Italián egyre magasabb csúcsokra kerül Valter Attila.

Ma délelőtt kezdetét vette az idei magyar kerékpáros körverseny, a Tour de Hongrie. A Siófok és Kaposvár közötti 173 kilométeren mezőnyhajrá döntött az elsőségről, melyet végül a Bahrain Victorious német versenyzője, Phil Bauhaus nyert meg, míg a szerdai etapon legjobb magyarként Karl Ádám zárt, aki a 17. helyen végzett. Csütörtökön, azaz holnap a Balatonfüred és Nagykanizsa közötti 183 kilométer megtétele vár a 42. Tour de Hongrie mezőnyére.



Ha lehet az eddigi teljesítményt fokozni, akkor Valter Attila ma megint rátett egy lapáttal a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen, ugyanis összetettben feljött a negyedik helyre. Magát az ötödik szakaszt – a Modena és Cattolica közötti 177 km-t – az ausztrál Caleb Ewan nyerte. Valter (78.) és a mezőny másik magyarja, Dina Márton (136.) a győztessel azonos idővel ért célba. Alessandro De Marchi őrzi az első helyét összetettben – Dina a 86. pozícióban várja a folytatást –, míg Valter továbbra is a legjobb 25 éven alulit megillető fehér trikóban versenyezhet tovább.

Főkép forrása:
MTI/Vasvári Tamás

További cikkek