391.63 Ft

367.66 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kovács Bálint: „A most futott köridő tökéletes alap a következő futamokra”

10perc.hu
2021. 05. 06.

A H-Moto Team élversenyzője két napon keresztül tesztelt Navarrában, az ESBK következő versenyhétvégéjének helyszínén.

Ennél jobban nem is kezdhette volna a 2021-es idényt Kovács Bálint, ugyanis a jerezi szezonnyitón a H-Moto Team 19 éves versenyzője mindkét futamot megnyerte a Spanyol Superbike Bajnokság (ESBK) Open 1000 kategóriában. Bálint – aki idén teljes szezont teljesít a cseh New2Project által felkészített vadonatúj R1-es Yamahával  – remek szereplésével máris 14 pontos előnyre tett szert összetettben. A 19 éves motoros igencsak bizakodva várja a május 15-16-i navarrai folytatást. Mindez nem véletlen, hisz Bálint éppen Navarrában tesztelt két napon keresztül, és az ott elért köridők alapján a lehető legpozitívabban várhatja az ESBK következő versenyhétvégéjét.

„Miután ezelőtt sosem köröztem a navarrai aszfaltcsíkon, így a csapatommal egyeztetve részt vettünk egy kétnapos teszten. Miután itt lesz az ESBK következő versenyhétvégéje, fontos volt az, hogy ne a hivatalos szabadedzéseken kelljen megismernem a pályát, illetve ne ott keresgéljük a motor alapbeállításait. Utólag csak azt mondhatom, a lehető legjobb döntést hoztuk, ugyanis egyrészt az időjárás is kedvezett nekünk, másrészt sikerült egyre jobb és jobb köröket teljesítenem. Megvan a jó tempóm immár erre a pályára, ráadásul sikerült egy olyan beállítást találnunk, amire a körideimmel együtt már bőven alapozhatok majd nem egészen két hét múlva. Mondhatni, megtaláltuk a tökéletes alapot a folytatásra, a szabadedzéseken már csak a finomításokon lesz a hangsúly. A legjobb köridőm nagyon közel van a tavalyi dobogósok idejéhez, így nem titkolom, igencsak bizakodva várom a navarrai versenyhétvégét” – jelentette ki Kovács Bálint.


A Spanyol Superbike Bajnokság pontversenyének állása

Open 1000 kategória: 1. Kovács Bálint 50 pont, 2. Ville Valtonen (finn, BMW) 36 pont, 3. Roberto Blazquez (spanyol, BMW) 29 pont, 4. Francisco Alonso (spanyol, Kawasaki) 22 pont, 5. Marc Miralles (spanyol, BMW) 20 pont, 6. André Pires (portugál, Yamaha) 20 pont.

Főkép forrása:
H-Moto Team

További cikkek