Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Keszthelyi Vivien: jön az Euroformula F3-as premier!

10perc.hu
2021. 04. 28.
Keszthelyi Vivien: jön az Euroformula F3-as premier!

A 20 éves magyar versenyző a hétvégi Forma-1-es Portugál Nagydíj betétfutamán mutatkozik be új csapatában, a Team Motoparkban.

Az elmúlt héten Barcelonában tesztelt a teljes Euroformula Open mezőny, és a versenyzők között ott körözött a pályán Keszthelyi Vivien, a Team Motopark csapat versenyzője. A 20 éves csinos pilóta az egyetlen női versenyzője lesz az F3-as mezőnynek, és a hétvégi premier előtt a hivatalos teszt ragyogó alkalom volt arra, hogy Vivien megismerhesse újdonsült csapatának teljes személyzetét.

„Kétségkívül hatalmas lépés ez számomra. Új csapatban, teljesen új szakemberekkel megismerkedve, egy új technikára épülő Forma-3-as autóban fejlődhetek, éppen ezért szeretném a lehető legtöbbet kihozni a felkészülési időszakból, és minél többet tanulni. A tesztek során már a különböző ez évi szabályoknak megfelelően próbálták a beállításokat a mérnökök. Az idény első részében mindenképpen a gumik viselkedésének megismerését és egykörös tempóra való felkészülést céloztuk meg” – fogalmazott Keszthelyi a teszthétvégét követően.



A magyar pilóta május 2-án a Portugál Nagydíjon debütálhat, ami több szempontból is kihívást jenlent az új sorozatban, mely a Forma-1 betétfutamaként szerepel majd a hétvégi programban.

„Nem kis feladat rögtön az első Forma-1-el közös hétvégén bemutatkozni, mivel így nekünk is az F1-el azonos szabályrendszer szerint kell versenyeznünk, amellyel nekem még nincs tapasztalatom a mezőnyben. Ennek ellenére minden tőlem telhetőt megteszek, hogy mindent megismerjek, és felkészüljek Portugáliában a verseny előtti két szabadedzésen. Addig a hét folyamán helyszíni szimulátoros teszteken próbáljuk modellezni az autó viselkedését, miközben a pálya egyedi vonalvezetését is vizsgáljuk, hogy amikor eljön a pillanat, csak a versenyzésre és a gumik viselkedésére összpontosíthassak. Már az első hétvégén szeretnék minél több tapasztalatot gyűjteni az autóról és a versenytempóról, melyet ebben a tapasztalt versenyzőkből álló mezőnyben kell majd felvenni” – jelentette ki a 20 éves pilóta.



Keszthelyi csapattársa a Team Motoparknál az a Cameron Das és Jak Crawford lesz, akik tavaly, illetve idén két Forma-3-as sorozatban is indulnak párhuzamosan, és az eddigi, Formula kategóriákban töltött intenzív programjuk alapján rutinos versenyzőnek számítanak az F3-ban.

„A lehető legjobb helyzetben van az, aki erős, tapasztalt csapattársakkal rendelkezik. Jak és Cameron  kiváló tapasztalatokkal rendelkező pilóták, akiktől rengeteget tanulhatok a kategóriában. Célunk az, hogy egyénileg és csapatként is sikeresek lehessünk az idényben. Nagyon jó a kapcsolatunk, biztos vagyok benne, hogy kölcsönösen segíthetjük majd egymást a szezon folyamán. Kezdetekben a tapasztalatbeli különbségek miatt eltérő elvárások vonatkoznak ránk, mindegyikőnknek másfajta programot kell teljesítenie, amelyek elvégzésével sokat fejlődhetünk” – mondta Keszthelyi.

Főkép forrása:
Team Motopark

További cikkek