Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

BL: Benzema csodagólja is kevés volt a Real-sikerhez

10perc.hu
2021. 04. 28.
BL: Benzema csodagólja is kevés volt a Real-sikerhez

A Bajnokok Ligája első elődöntőjének odavágóján a Real Madrid 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Chelsea csapatával.

Hatalmas várakozás és még nagyobb esőzés fogadta a Real Madridot és a Chelsea-t a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. Amíg az első 45 perc rengeteg izgalmat és helyzetet hozott, addig a második félidő szinte unalomba fulladt a semleges szurkolók számára.

Mindenesetre még semmi sem dőlt el, hiszen a madridi találkozón nem bírt egymással a Real és a Chelsea: az angolok az első negyedóra végén Christian Pulisic góljával kerültek előnybe, de Karim Benzema még az első félidőben egy Pazar találattal egyenlített. A második félidőben már messze elmaradt a meccs a várt színvonaltól – bár ilyen esőben az is csoda, hogy így tudtak futballozni –, de a londoni visszavágón még bármelyik korábbi győztes alakulat bejuthat a döntőbe.

Zinédine Zidane, Real Madrid vezetőedzője szerint a szurkolók által unalmasabbnak tartott második 45 percben volt jobb a csapata, ám a végeredményt – ami számukra egyébként kedvezőtlenebb – igazságosnak tartja.

„Tudtuk, hogy az ellenfél térfelén is letámadnak és nem kapnak sok gólt. Gondoljon bele mindenki, a londoniak nem véletlenül jutottak be az elődöntőbe. Ők az első, míg mi a második félidőben játszottunk jobban, de végül igazságos eredmény született. Életben vagyunk, és a győzelem és a továbbjutás reményében utazunk a visszavágóra” – jelentette ki az uefa.com portálon a spanyol csapat francia edzője.



A Chelsea menedzsere, Thomas Tuchel szerint is csapatáé volt az első félidő, és úgy véli, megérdemelték volna, hogy vezetéssel menjenek a szünetre.

„Rendkívül agresszíven és magas színvonalon kezdtük a meccset, sok helyzetünk volt, ám a végén mindig hiányzott az utolsó jó passz. Sok esélyt nem hagytunk a madridiaknak a gólszerzésre, éppen ezért vagyok csalódott, hogy egy pontrúgás után tudtak egyenlíteni. A második félidőben a sebesség, az iram csökkent, ráadásul mintha egy kicsit el is fáradtunk volna. El kell fogadnunk a döntetlent és megpróbálni megnyerni a visszavágót” – idézi az uefa.com a német szakembert.


Elődöntő, első mérkőzés
Real Madrid (spanyol)–Chelsea (angol) 1–1 (1–1)
Madrid, Alfredo Di Stéfano Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Makkelie (holland)
Real Madrid: Courtois – Éder Militao, Varane, Nacho – Carvajal (Odriozola, 77.), Modric, Casemiro, Kroos, Marcelo (Asensio, 77.) – Vinícius Júnior (E. Hazard, 66.), Benzema (Rodrygo, 90+2.). Vezetőedző: Zinédine Zidane
Chelsea: É. Mendy – A. Christensen, Thiago Silva, Rüdiger – Azpilicueta (R. James, 66.), Jorginho, Kanté, Chilwell – Mount, Pulisic (Zijes, 66.) – Werner (Havertz, 66.). Menedzser: Thomas Tuchel
Gólszerző: Benzema (29.), ill. Pulisic (14.)

Főkép forrása:
Twitter/UEFA Champions League

További cikkek