Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Fucsovics: a sikerek hajtanak tovább

10perc.hu
2021. 04. 27.
Fucsovics: a sikerek hajtanak tovább

A 29 éves teniszező célja a top 10, ám azt is tudja, hogy a játék minden elemében fejlődnie kell még ennek eléréséhez.

Abban nincs vita teniszberkekben, hogy a következő feladatokra jelenleg itthon készülő Fucsovics Márton, a legjobb magyar teniszező. Az MTK játékosa karrierje legjobb évkezdetén van túl, és a monte-carlói verseny után főként feltöltődni érkezett Budapestre, ami számára a tervszerű edzéseket jelenti. A huntennis.hu számításai szerint világranglista 39. helyezettje az aktuális pontok szerint a 15. legjobban teljesítő férfi teniszező, a különbséget pedig az okozza, hogy az ATP jelenleg még a koronavírus-járvány előtti eredményeket is figyelembe veszi.



„Ezzel egyáltalán nem foglalkozunk, a jelenlegi szabályok szerint kell játszanunk, augusztustól pedig újra indul a régi pontszámítás. Ami igazán fontos az az, hogy Madridban és Rómában, vagyis két ezres ATP-tornán is alanyi jogon főtáblás lesz. Nagyon kemény sorozaton van túl, ezért is döntöttünk úgy, hogy most inkább itthon készülünk. Sok jó meccset játszott, de Marci nagyon igényli az edzéseket is, és szerintünk is szüksége volt rá” – fogalmazott Fucsovics egyik edzője, Jancsó Miklós.

A 29 éves teniszezőnek célja a top 10, ám azt is tudja, hogy a játék minden elemében fejlődnie kell még ennek eléréséhez. Ezzel kapcsolatban a leginkább javításra szoruló elemként a szervát emelte ki, de a tenyeresén és fonákján is folyamatosan dolgoznak. Ami a terveket illeti, a két 1000-es torna, Madrid és Róma után Genf szerepel a programban, ahol 2018-ban megnyerte eddigi egyetlen trófeáját.



„Nagyon nehéz újból és újból megtalálni a motivációt, minden reggel felkelni, bepakolni a táskámat és utazni, vagy edzésre menni. Azt hiszem, a sikerek azok, amelyek hajtanak tovább és az, hogy a ranglistán még feljebb kerüljek. A salakra való átállás számomra mindig nehéz, idő kell hozzá. Nem mondanám, hogy nem szeretem ezt a felületet, hiszen Genfben is salakon nyertem, tavaly a Roland Garroson pedig a legjobb 16-ig mentem, úgyhogy tudok rajta nagyon jól játszani, csak kell két-három hét, amíg megszokom" - jelentette ki Fucsovics.

Főkép forrása:
Facebook/Fucsovics Márton

További cikkek