390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Itt siker, ott vereség, amott egy érem

10perc.hu
2021. 04. 17.
Itt siker, ott vereség, amott egy érem

Több fronton is küzdenek a magyar sportolók, és örömmel számolhatunk be arról, hogy többségében sikerrel teszik mindezt. Lássuk a legfrissebb eredményeket.

Az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott 46-19-re legyőzte Olaszországot a világbajnoki selejtező első, érdi mérkőzésén. A két csapat hatodszor találkozott egymással: a mérleg magyar szempontból továbbra is százszázalékos, de ilyen nagy különbségű siker most született először. Az olaszok lemondtak pályaválasztói jogukról, ezért a vasárnap 13 órakor kezdődő visszavágót is az Érd Arénában rendezik. A párharc győztese kijut a spanyolországi tornára, amelynek december 2-19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castellón és Torrevieja ad otthont.

A sorozatban harmadik Final Fourjában szereplő Sopron Basket 72-61-re kikapott a spanyol Salamancától a női kosárlabda Euroliga isztambuli négyes döntőjének elődöntőjében, így vasárnap a 14 órakor kezdődő bronzmérkőzésen lép pályára a házigazda Fenerbahce ellen.



Az 52 kilogrammos Pupp Réka bronzérmet nyert a lisszaboni olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság nyitónapján. Az Atomerőmű SE versenyzője öt meccséből négyet megnyert, közte a legfontosabbat, a harmadik helyért zajló mérkőzésén a spanyol Ana Perez Box-szal szembenit. Pupp remek formában van, hiszen idén már szerzett két Grand Slam-viadalon bronzérmet, és most a kontinensviadalom is felállhatott a dobogóra. Az olimpiai kvótás helyezését megszilárdító Pupp Réka a magyar cselgáncssport 48. Eb-bronzérmét gyűjtötte be a Pavilhao Atlanticóban.

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek